Unde în Europa găsești cea mai bună apă de scăldat

| 27 mai, 2014

Toate zonele pentru scăldat din Cipru au fost considerate ca având o calitate a apei 'excelentă', această ţară ocupând pentru al doilea an la rând prima poziţie în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte calitatea apei pentru scăldat, a anunţat marţi Agenţia Europeană de Mediu, transmite Reuters.

Raportul anual privind calitatea apei pentru scăldat, elaborat de Agenţia Europeană de Mediu (AEM), susţine că în 2013 calitatea apei mării, a râurilor şi a lacurilor din Europa a fost în general foarte bună, în contextul în care peste 95 % din aceste zone au îndeplinit cerinţele minime în materie, în creştere faţă de 94% în 2012.

Toate zonele pentru scăldat din Cipru şi Luxemburg au fost considerate ca având o calitate a apei 'excelentă'. Aceste ţări au fost urmate de Malta (99 % din zonele pentru scăldat au obţinut calificativul 'excelent'), Croaţia (95 %) şi Grecia (93 %). La polul opus, printre statele membre ale UE cu cea mai mare pondere de zone pentru scăldat cu un grad calitativ 'slab' al apei s-au numărat Estonia (6 %), Olanda (5 %), Belgia (4 %), Franţa (3 %), Spania (3 %) şi Irlanda (3 %).

'Calitatea apelor pentru scăldat din Europa continuă să se afle la un standard înalt şi acesta este un lucru bun, însă nu ne putem permite să ne mulţumim cu situaţia actuală atunci când e vorba despre o resursă atât de preţioasă ca apa. Trebuie să continuăm să ne asigurăm că apa potabilă şi apa pentru scăldat, precum şi ecosistemele acvatice europene sunt protejate pe deplin', a declarat comisarul pentru mediu, Janez Potocnik.

În ceea ce priveşte România, toate cele 50 de zone pentru scăldat analizate (49 din zona de coastă şi una din interior) au îndeplinit cerinţele minime de calitate. Cu toate acestea, doar 17 din aceste zone au fost considerate ca având o calitate a apei 'excelentă', în timp ce 33 de zone pentru scăldat au obţinut calificativul 'satisfăcătoare'.

De altfel, România se numără printre cele nouă ţări în care toate apele de scăldat au primit cel puţin un calificativ satisfăcător: Cipru, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, România, Slovacia, Slovenia şi Elveţia.

Tag-uri: Cipru
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ