Care este cel mai mare copac din lume

| 27 sep, 2013

Cel mai mare copac din lume este Arborele Generalului Sherman, care se află în Parcul Naţional "Sekvoya", SUA, în munţii Sierra-Nevada, California.

Înălţimea copacului uriaş este de peste 83 de metri. În fiecare an mii de turişti vin în parc pentru a vedea copacul Generalului Sherman care a fost numit în cinstea eroului Războiul Civil - generalul William Sherman.

Vărsta pomului este de peste două mii de ani. În fiecare an diametrul trunchiului creşte cu 1,5 cm.

Volumul arborelui este echivalent cu mai mult de jumătate din volumul unui bazin olimpic de înot care are 2.506 de metri cubi.

Deşi în 2006 arborele şi-a pierdut una dintre crengile sale imense, incident în urma căruia un trotuar şi un gard a fost distrus, Generalul Sherman a continuat să fie arborele cu cel mai mare volum de pe Pământ, având în vedere că la această categorie se ia în considerare doar volumul trunchiului.

Chiar dacă parte impresionant, arborele nu ocupă un loc important în topul celor mai înalţi arbori. La acest capitol, locul de onoare îi revine lui Hyperion, un Californian Redwood (Sequoia sempervirens) tot din California, care are o înălţime de 115,7m.

 

La scurt timp după ce a fost măsurat şi a primit titlul de cel mai înalt arbore din lume, un jurnalist de la New Yorker s-a căţărat până aproape de vârful lui Hyperion, de unde a descris aspectul arborelui.

„A început să bată vântul iar vârful lui Hyperion a început să se legene înainte şi înapoi. Ramurile de aici sunt fusiforme şi încrustate cu multe feluri de licheni”, a scris Richard Preston.

Al doilea în topul celor mai înalţi arbori se situează Helios, cu o înălţime de 114,1 m, urmat de aproape de Icarus (113,1 m) şi Daedalus (110,8 m). Locaţiile multora dintre arborii care ocupă locuri în aceste topuri nu este făcută publică tocmai pentru a preveni actele de vandalism.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
27 sep, 2013
Ioan Nica
FELICITARI, pt acest minunat articol ce ne arata ce minunata este MAMA NOASTRA NATURA, PE CARE TREBUIE S-O PROTEJAM PT BINELE OMENIRII PE ACEST PAMANT !!!! IOAN NICA Oradea VA ROG sa-mi trimiteti acest articol !

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ