Unde sunt cele mai multe rable din România

| 16 feb, 2014

Autoturismele cele mai vechi din România nu se înregistrează în judeţele cunoscute drept cele mai sărace din România. De asemenea, cele mai multe maşini din România au peste 12 ani.

În majoritatea judeţelor din România cele mai multe autoturisme au între 6  şi 10 ani, potrivit statisticilor Poliţiei. În celelalte 15 judeţe, cele mai multe maşini au între 11 şi 15 ani, scrie ECONOMICA.net.

Mai departe, însă, contribuţia statistică decisivă o au tranşele de vârstă 16 – 20 de ani şi „peste 20 de ani" îşi dispută următoarele două locuri în top şi nu tranşele 0 – 2 ani, şi 3-5 ani, unde sunt cele mai puţine maşini.

Sălaj este un judeţ despre care nu se ştie că ar fi polul sărăciei. Totuşi, aici sunt cele mai multe maşini mai vechi de 12 ani: 66%. Şi prezenţa judeţului Bistriţa Năsăud pe locul 3, cu 61,2% din autoturisme mai bătrâne de 12 ani pare surprinzătoare.

Judeţul Mehedinţi este la fel de puţin prezent în folclorul prejudecăţilor despre sărăcia din România şi totuşi este judeţul cu a doua cea mai bătrână „flotă" de autoturisme: (61,6%).

Pe următoarele locuri, în Topul judeţelor după proporţia de rable înmatriculate, sunt Suceava, Caraş Severin şi (suprinzător?!) Aradul, cu peste 60% din maşini mai vechi de 12 ani.

Citeşte mai mult pe Economica.net.

Tag-uri: masini vechi, rable
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ