Unde trăiesc cei mai mulţi atei din România

| 09 oct, 2013

Bucureştenii şi clujenii sunt cei mai atei români. La polul opus, cei mai mulţi credincioşi sunt în judeţul Vâlcea, potrivit analizei efectuate de site-ul incont.ro.

Aproape 1.900 de clujeni s-au declarat atei, reiese dintr-un studiu făcut de site-ul incont.ro. Asta înseamnă 0, 27%, adică mult sub 1% din populaţia judeţului Cluj (peste 691.000 de locuitori).

Clujenii se află pe locul al II-lea într-un top al românilor atei. Pe primul loc se află Capitala cu puţin peste 8.000 de persoane, adică 0,46% din populaţia municipiului Bucureşti. Iar pe locul al III-lea se află judeţele Braşov şi Timiş, ambele având 0,16% din populaţia judeţului ca declarată atee. La polul opus se găseşte judeţul Olt cu 42 de persoane care au declarat că sunt atee. În ţară trăiesc peste 20.000 de atei.

Aceeaşi analiză mai arată că în România există şi persoane care nu cred în nicio religie - cei mai mulţi sunt în judeţele Mureş (0,40%) şi Covasna (0,38%). Cei mai credincioşi români îi găsim în judeţul Vâlcea - 94,66% din populaţia judeţului a declarat că este ortodoxă. De menţionat este şi faptul că majoritatea populaţiei din judeţele din sudul ţării figurează ca fiind de rit ortodox - procentele trec de 90% din populaţia unui judeţ.

În România există 18 rituri, potrivit ultimului recensământ făcut. Majoritar este ritul ortodox cu 16.307.004 din 20.121.641 de persoane, urmat de cel romano-catolic, 870.774.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ