Ungureanu: Antonescu este unul dintre cei care terfelesc Justiţia

| 04 oct, 2013

Preşedintele Forţa Civică, Mihai Răzvan Ungureanu, a comentat afirmaţiile preşedintelui PNL, Crin Antonescu, referitoare la independenţa Justiţiei, spunând că liberalul este unul dintre politicienii care "terfelesc" procesul justiţiar şi manifestă un "profund dispreţ pentru Justiţie".

"Nu vom accepta sub nicio formă îndrăzneala şi mitomania acestui pseudo-politician, care ne vorbeşte despre apărarea independenţei justiţiei când tocmai el este unul dintre cei care terfelesc zi de zi procesul justiţiar. Domnul Antonescu are un profund dispreţ pentru justiţie! Vorbim de politicianul care a fost la un pas să ne scoată din Europa!", a spus Ungureanu, citat de Agerpres.

De asemenea, acesta l-a criticat pe Crin Antonescu afirmând că acesta nu poate avea un discurs coerent şi că este "impertinent" atunci când se declară candidat pentru funcţia de preşedinte al României.

"Domnule Antonescu, ce înseamnă sistemul băsist în opinia domniei voastre? Să aibă asta legătură cu atacurile la adresa justiţiei pe care le-aţi făcut anul trecut? Cum aveţi impertinenţa să vă declaraţi candidat la prezidenţiale când nu sunteţi capabil să vorbiţi nici măcar despre reformele structurale pe care România trebuie să le implementeze? Când nu cunoaşteţi competenţele şi atribuţiile constituţionale ale Preşedintelui României? Sunteţi un politician care nu poate avea un discurs coerent nici în calitate de Preşedinte al Senatului, al doilea om în stat, dar în calitate de Preşedinte al României?", întreabă retoric liderul FC în comunicatul de presă.

Mihai Răzvan Ungureanu adaugă că preşedintele Senatului "i-a dat o palmă" premierului şi că "ar trebui să îi fie ruşine să iasă cu astfel de declaraţii în faţa cetăţenilor României".

"Dacă Antonescu i-a dat o palmă premierului, eu îi voi trage la rândul meu două palme domnului Antonescu. Astăzi domnul Antonescu a reuşit să mă enerveze peste măsură. Nu ne mai trebuie încă un Pact în România! Nu are absolut niciun efect politic! Oare pot să îl felicit pe dl Antonescu că a reuşit să se trezească, să înţeleagă că justiţia trebuie să fie independentă şi că este responsabil pentru paşii enormi înapoi pe care i-a făcut România sub guvernarea sa şi a domnului Ponta? Este un om lipsit de orice credibilitate, care îşi permite să ne dea lecţii. Vrea să iasă de la guvernare şi are calculele proprii de om politic", mai spune acesta.

În urma conferinţei de presă susţinute vineri de Crin Antonescu, Mihai-Răzvan Ungureanu atrage atenţia asupra declaraţiilor acestuia, făcând referire la pactul naţional propus de preşedintele PNL şi afirmând că această propunere este, în opinia sa, una ridicolă.

"Pact Naţional pentru Independenţa Justiţie? Este cât se poate de ridicol. Imaginaţi-va cum ar fi să semnez un astfel de Pact. Nu ne mai trebuie încă un Pact în România. Avem deja unul care nu ar fi trebuit semnat niciodată, în umbra căruia au fost permise înţelegeri pe care eu nu le pot accepta. Inclusiv în aceste chestiuni legate de independenţa justiţiei, de numirea procurorilor şi aşa mai departe. Cu astfel de oameni, cu oameni cu un dispreţ arhicunoscut faţă de statul de drept şi activitatea oamenilor din justiţie, nu se semnează înţelegeri sau acorduri", a spus Ungureanu potrivit sursei citate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ