UNIC in Europa. Un castel din Romania, DEVASTAT

| 20 iul, 2014

Un alt obiect de patrimoniu - Castelul Iulia Hasdeu din Campina este distrus de muncitorii care ar fi trebuit sa-l reabiliteze. La fiecare ploaie mai serioasa, apa se infiltreaza in tavan si risca sa distruga inclusiv picturile din muzeu.

In tot acest timp, responsabilii incearca sa-si paseze vina. Acopera petele cu vopsea si usuca peretii cu foenul.

Intregul acoperis al castelului a fost inlocuit in vara anului trecut, odata cu inceperea lucrarilor de renovare a muzeul Iulia Hasdeu. Doua luni mai tirziu, au inceput sa apara problemele. La fiecare ploaie torentiala, tavanul si peretii imobilului se imbiba de apa.

Desi a primit 600.000 de lei pentru amenajari, firma insarcinata cu lucrarile n-a reusit sa remedieze situatia. Ba dimpotriva, muncitorii incearca de fiecare data sa-si ascunda incompetenta.

Angajatii in schimb, dar si cei care cunosc valoarea istorica a castelului se tem ca, in scurt timp, si pictura de pe pereti va fi distrusa, potrivit antena3.ro.

Daca expertiza ceruta de autoritati va demonstra ca muncitorii nu au folosit materialele stabilite in caietul de sarcini sau reabilitarea n-a fost facut conform proiectului arhitectului, firma care s-a ocupat de lucrari va fi trasa la raspundere.

Castelul din Campina a fost construit de savantul Bogdan Petriceicu Hasdeu, in memoria fiicei sale, care a murit la 19 ani, de tuberculoza. Iulia Hasdeu, o tanara considerata geniu, a fost primul roman care a absolvit facultatea Sorbona din Paris.

Muzeul este unic in Europa si a fost inclus in randul monumentelor istorice de clasa A.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ