Următoarea ţintă a lui Dragnea & Tăriceanu: revizuirea sentinţelor definitive

| 16 oct, 13:08

Dragnea şi Tăriceanu, generalii asaltului asupra justiţiei din României, au intrat în linia întâi şi şi-au pus semnătura pe un proiect de lege care prevede explicit revizuirea sentineţelor definitive date în dosare de corupţie. Motivul? Hoţii au fost prinşi cu aparatură de la SRI.

Nu e corect, spun cei doi iniţiatori ai proiectului, corupţii din clasa politică şi din administraţie au fost supuşi abuzului de a fi interceptaţi şi prinşi. Inadmisibil.

Comisia juridică din Senat a dat un aviz pozitiv pentru proiectul de lege iniţiat de Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu, care prevede declasificarea hotărârii CSAT numărul 17/2005 privind combaterea corupţiei, adică documentul care stă în spatele protocoalelor încheiate între Serviciul Român de Informaţii şi Parchetul General, inclusiv cu DNA.

Potrivit unui articol al proiectului, în cauzele care au fost pronunţate hotărâri definitive şi în care au fost administrate probe prin mijloace tehnice speciale, cum e şi cazul interceptărilor, sunt supuse revizuirii, adică poate duce la o nouă judecată a dosarului.

Deputatul Drăghici a mai venit cu alt amendament, aprobat de colegii săi de coaliţie în şedinţa Comisiei juridice:

„Cauzele în care au fost pronunţate hotărâri definitive şi în care au fost administrate probe prin mijloace tehnice speciale, în perioada de existenţă a documentelor prevăzute la articolul 1 şi până la intrarea în vigoare a prezentei legi, sunt supuse revizuirii. Competenţa revine primei Instanţe care a soluţionat fondul cauzei", arată noul articol al iniţiativei, citat de Adevarul.

Proiectul lui Dragnea şi Tăriceanu trebuie să treacă de votul plenurilor atât în Senat, cât şi în Camera Deputaţilor. Întrebarea nu este dacă va trece, ci când, cât de repede?

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ