USL conduce în sondaje și PSD conduce în USL

| 15 aug, 2013

Nici pentru PNL sondajul nu este unul de bun augur, fiind pentru prima dată când liberalii coboară sub pragul de 20%.

Un sondaj realizat de INSCOP, în perioada 12-21 iulie 2013, arată că dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare USL le-ar câştiga detaşat cu 57,1%, iar numai 25,8% ar vota cu un candidat al dreptei (PDL ori Partidul Mişcarea Populară, fie de la Alianţa Dreptate şi Adevăr, formată din Forţa Civică şi Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat). În USL, PSD împreună cu UNPR ar fi votat de 38,8% dintre cei chestionaţi, iar PNL ar obţine 19,3%. Se poate observa că după mai bine de un an de guvernare USL se menţine în jurul valorii de 60%, valoare de apreciat având în vedere situaţia dificilă cu care s-a confruntat ţara din cauza crizei financiare.

Conform sondajului, PDL se menţine în jurul procentului de 15% intenţie de vot pentru parlamentare. Acest lucru reprezintă o uşoară creştere comparativ cu luna martie, atunci când partidul se afla la 14%. Creşterea s-a datorat cel mai probabil introducerii lui Cătălin Predoiu în ecuația democrată şi nu unei simpatii crescânde din partea electoratului, care nu a uitat încă faptul că guvernarea PDL le-a tăiat salariile şi pensiile. Cu toate acestea, veştile nu sunt bune pentru PDL, având în vedere că în anul 2008 se bucurau de intenţia de vot a peste 30% din electorat. Mai mult, atacurile şi lupta pentru putere în PDL sunt la ordinea zilei. Tabăra Blaga şi tabăra Udrea îşi trimit săgeţi din ce în ce mai veninoase şi uită să facă opoziţie, lucru care nu poate duce decât la scăderea în preferinţele electoratului.

Nici pentru PNL sondajul nu este unul de bun augur, fiind pentru prima dată când liberalii coboară sub pragul de 20%. Astfel, din martie şi până în prezent PNL-PC a pierdut aproximativ 2,5%. O explicaţie ar fi, pe lângă faptul că locomotiva Antonescu a pierdut din viteză, că miniştrii liberali nu reuşesc să se ridice la nivelul aşteptat de cetăţeni. Dar situaţia se poate redresată dacă miniştrii liberali îşi îmbunătăţesc activitatea şi/sau dacă strategia lui Antonescu de a demara campania electorală pentru prezidenţiale la sfârşitul lunii august va avea succes.

În final, sondajul INSCOP mai arată că cei din PP-DD îşi păstrează tendinţa descrescătoare ajungând la 7,4% intenţie de vot, după ce în martie anul acesta se situau la 9%. Această tendinţă descrescătoare nu este întâmplătoare având în vedere că principalul canal media de promovarea a partidului, OTV, a fost închis, liderii PP-DD şi-au pierdut din credibilitate, iar mare parte din parlamentarii acestui partid au fost racolaţi de celelalte forţe politice. Fostul PP-DD-ist, deputatul Radu Popa a declarat că „PPDD pierde 1% din încrederea românilor la fiecare 30 de zile. E cea mai mare prăbușire din ultimii 10 de ani.” Deci, PP-DD are toate şansele să se dezintegreze.

Tag-uri: pdl, PNL, PP-DD, psd, sondaj INSCOP, usl
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
16 aug, 2013
Cosmin
Felicitari
Stimata doamna sau domnisoara vreau sa va felicit pentru ca scrieti articole foarte bune si ma bucur ca in Romania zilelor noastre mai sunt si jurnalisti de calitate!...si sper sa nu va supar cu indrazneala mea si as vrea sa va ma propun un subiect:accidentele rutiere din Romania zilelor noastre,dupa cum probabil stiti in ziua in care ati scris aces artcol numai pe autostrada soarelui au fost 6 accidente!...incercati va rog stiu ca e o lupta cu morile de vant la tot ce tine de Romania dar mediatizati mai mult si problema asta pentru ca in10 -20 de vor fi in zadar aceste sondaje si guvernantii nu vor mai avea ce conduce pentru ca o tara fara populatie nu se poate numi tara .Iar exodul populatie si numarul accidentelor din Romania care conform unui studiu in 2011 a fost egal cu cel al SUA e ingrijorator!Cu multa stima,va respect!
16 aug, 2013
oliviu
Pensii
Stimata Domna sau Domnisoara,
Ce pensii s-au taiat? Stiu ca s-au taiat salariile bugetarilor (nu toate salariile). In ceea ce priveste pensiile, aceasta masura a fost respinsa de Curtea Constitutionala.
? Ce pensii au fost taiate?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ