USR cere Guvernului Ciolacu să dea banii pentru transportul şcolar

| 08 ian, 19:35

 

USR a cerut Guvernului "să nu-şi mai bată joc de elevi", "să taie de la speciali" şi să dea banii necesari transportului şcolar din toată ţara.

 

 

"USR cere Guvernului Ciolacu să nu-şi mai bată joc de elevi, să taie de la speciali şi să dea banii pentru transport şcolar, nu invers. Incompetenţa şi ipocrizia Guvernului PSD-PNL îngroapă şi Educaţia, după ce a adus Sănătatea într-o criză fără precedent, în care zilnic este pusă în pericol viaţa pacienţilor. În plină iarnă, elevii din aproape jumătate din ţară sunt lăsaţi să meargă pe jos la şcoală, dacă părinţii nu-şi permit să suporte cheltuielile de transport, transport care, potrivit legii, ar trebui să fie gratuit. Ministrul Ligia Deca şi premierul Ciolacu tac, dovedind încă o dată că acest guvern este incapabil să rezolve problemele românilor", se arată într-un comunicat de presă remis luni AGERPRES de USR.
Deputatul USR Filip Havârneanu a declarat că premierul Marcel Ciolacu "e hotărât să lase elevii pe jos, în plină iarnă".
"Cadoul PNL-PSD după sărbători constă într-o nouă cheltuială pusă în spinarea părinţilor, care trebuie să achite din buzunarul propriu abonamentele pentru deplasarea la şcoală. Comportamentul este acelaşi: Ministerul Educaţiei dă vina pe consiliile judeţene, CJ-urile pe minister, în timp ce transportul şcolar e în continuare pe avarie. Elevii au decis să protesteze faţă de o nouă neglijenţă a acestui guvern incapabil să rezolve marile teme la care s-a angajat. Toate cererile au fost respinse, pentru că Ligia Deca şi Marcel Ciolacu nu pot fi întrerupţi când au de servit atâţia speciali", a menţionat Havârneanu.
USR consideră că problema legată de transportul elevilor nu a apărut peste noapte, ci a fost generată de deciziile PSD-PNL.
"Ministrul Ligia Deca şi premierul Marcel Ciolacu sunt incapabili să rezolve o problemă care le-a fost semnalată de mai bine de trei luni. În baza legii în vigoare, transportatorii au acordat gratuitate elevilor odată cu începerea noului an şcolar, dar nu şi-au primit nici până acum banii. Au trimis întrebări la Guvern, dar nu au primit niciun răspuns. În ultimele zile din 2023, Guvernul Ciolacu le-a 'livrat' doar încă o hotărâre de guvern care a adâncit haosul", mai spune comunicatul.
Senatoarea USR Silvia Dinică a afirmat că autorităţile continuă să paseze problema de la una la alta, "fără să ţină cont de obiectivul final", iar transportul elevilor trebuie să fie gratuit şi sigur, "altfel poate costa vieţi", cum s-a mai întâmplat.
"Incompetenţa Guvernului PSD-PNL este dublată şi de rea-voinţă: coaliţia condusă de Ciolacu, Ciucă şi Iohannis a refuzat proiectul USR care ar fi uşurat procesul plăţii transportului, fără ca elevii şi părinţii să fie nevoiţi să scoată din buzunar bani pe care nu şi-i permit, ca să aştepte, apoi, luni la rând ca să-şi recupereze sumele", se arată în comunicat.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ