USR condamnă discursul anti-UE şi anti-NATO al lui Viktor Orbán

| 25 iul, 20:30

 

USR condamnă discursul anti-UE şi anti-NATO al premierului ungar susţinut pe teritoriul României, potrivit unui comunicat de presă al partidului.

 

 

„Liderul din Ungaria Viktor Orbán a mai avut o ieşire antieuropeană şi antioccidentală. Şi, pe deasupra, a încercat să pervertească conceptul de pace şi să normalizeze agresiunea Rusiei asupra Ucrainei. Asemenea idei sunt ruşinoase pentru Europa modernă şi liberală”, a spus într-un mesaj pe Twitter preşedintele USR, Cătălin Drulă.
Mesajele anti-Ucraina şi NATO, în timp ce armata lui Putin bombardează, la doar câţiva kilometri de România, biserici, şcoli, spitale, teatre şi mall-uri, nu trebuie permise şi lăsate nesancţionate.
Este regretabil că teritoriul României a fost folosit ca platformă pentru teoriile rasiste ale lui Viktor Orbán, izvorâte din negura istoriei, indică sursa citată.
„USR este şi va rămâne promotorul liberalismului modern în România. Este datoria noastră să apărăm România în faţa forţelor iliberale care îşi doresc să copieze modelul maghiar. Locul României este în Uniunea Europeană, de partea statelor democratice, şi aşa trebuie să rămână”, conchide comunicatul de presă al formaţiunii.
Premierul Ungariei, Viktor Orban, a spus sâmbătă la Tuşnad că pentru încheierea războiului din Ucraina este nevoie de o nouă strategie a Occidentului, el precizând totodată că discursul ruşilor trebuie luat în serios.
De asemenea, Viktor Orban consideră că alimentarea cu arme moderne a Ucrainei nu va face decât să prelungească războiul, iar conflictul nu va fi încheiat decât în urma negocierilor ruso-americane.

 

Tag-uri: Viktor Orban
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ