USR: Românii cu mai multe locuinţe vor plăti preţuri majorate la energie pentru două săptămâni

| 09 ian, 17:33

USR îl acuză pe ministrul Energiei, Virgil Popescu, de "incompetenţă", menţionând că românii cu mai multe locuinţe vor plăti preţuri majorate la energie pentru două săptămâni.

 

Conform unui comunicat al USR, perioada 16-31 decembrie 2022 nu este acoperită de ordonanţa de urgenţă dată la sfârşitul anului trecut, motiv pentru care românii care deţin mai mult de o locuinţă vor plăti mai mult pentru energia electrică din luna decembrie.
"După ce a pus mii de români pe drumuri pentru a depune declaraţii ca să beneficieze de plafonarea preţurilor la energie, Guvernul Ciucă nici măcar nu a reuşit să corecteze nedreptatea în timp util. Ordonanţa de Urgenţă 192 din 28 decembrie 2022, care a eliminat declaraţia pe proprie răspundere pentru românii care au mai mult de o locuinţă şi care a extins plafonarea la toate locurile de consum, se aplică de la 1 ianuarie 2023. Până atunci a produs efecte Legea 357/2022 privind plafonarea preţurilor la energie, intrată în vigoare în 16 decembrie 2022. Cu alte cuvinte, în perioada 16-31 decembrie 2022, plafonarea se aplică doar pentru un loc de consum (domiciliu/reşedinţă)", precizează sursa citată.
USR menţionează că din cauza modificării legislative, facturile vor fi emise cu întârziere.
Totodată, deputatul USR Cristina Prună, vicepreşedinta Comisiei pentru industrii şi servicii, atrage atenţia asupra faptului că legislaţia în domeniu a fost modificată de şase ori în decurs de un an.
"Dacă românii ar fi primit 100 de lei de fiecare dată când PSD şi PNL modifică legea privind plafonarea/reglementarea preţurilor la energie, probabil că ar fi avut suficienţi bani să plătească fără probleme majorările de preţuri. Din păcate, consumatorii români trebuie să suporte incompetenţa 'specialiştilor' din PNL şi PSD fără să fie despăgubiţi. Practic, deşi au eliminat declaraţia pe proprie răspundere pentru cei care deţin mai multe locuri de consum, pe care de altfel noi am semnalat-o încă din timpul dezbaterilor în Parlament, au făcut-o cu întârziere de la 1 ianuarie 2023. Astfel, cei cu mai multe locuri de consum vor suporta un preţ majorat pentru perioada 16 decembrie - 31 decembrie 2022, din cauză că ministrul Energiei a dormit în papuci", a precizat Cristina Prună.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
10 ian, 08:34
Therese Poulain
Oferta de împrumut
Societatea financiară s-a specializat în toate domeniile.
Vă punem la dispoziție oferte pentru toate nevoile dvs. de finanțare cu un împrumut personal și investim în proiectele dvs. majore.
și investiți în proiectele dumneavoastră majore.
Aceasta este rezervată companiilor și persoanelor serioase care caută un împrumut pentru a-și finanța proiectele.
Oferim împrumuturi persoanelor fizice: credite de consum, credite pentru locuințe, achiziții de credite, achiziții de datorii pentru a consolida toate datoriile într-un singur împrumut, împrumuturi școlare pentru studenți, împrumuturi auto.
Vă ajutăm să vă finanțați proiectele, cum ar fi construcția casei, a biroului, a afacerii sau a unui proiect care necesită finanțare externă.
Persoanele aflate în nevoie ne pot contacta pentru mai multe informații despre oferta de a fi mulțumiți : Email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ