Vadim – șef la Steaua București

| 20 iun, 2013

Ridicolul situaţiei este evident. Dincolo de politizarea deşănţată a activităţii unui club de fotbal cu scopul de a scoate profit electoral, lucru pe care l-a încercat, fără folos până la urmă, şi Gigi Becali, declaraţia lui Corneliu Vadim Tudor nu are nicio acoperire în realitate.

Steaua poate răsufla uşurată. Tribunul Poporului vrea să salveze echipa de suflet a neamului românesc. Cum peremiştii i-au făcut vânt din scaunul de conducător suprem al partidului, Corneliu Vadim Tudor a pus ochii pe moştenirea Războinicului Luminii. Tribunul nu se poate împăca însă cu rolul de simplu suporter. Dacă nu mai e preşedinte de partid, vrea să fie conducător, preşedinte onorific al unui club de fotbal. Scopul este evident unul nobil: salvarea echipei de fotbal Steaua Bucureşti de excluderea din Champions League ca urmare a condamnării lui Becali în cazul Valiza.

"Eu sunt în Comisia de politică externă a Parlamentului European şi l-am băgat şi pe Gigi acolo şi Steaua este un brand. Mă aştept să fiu preşedinte onorific sau ceva de genul, să am autoritatea să reprezint Steaua. Va fi o dramă mare, românii nu mai au nicio bucurie", a spus Vadim Tudor, la sediul Tribunalului Bucureşti.

Ridicolul situaţiei este evident. Dincolo de politizarea deşănţată a activităţii unui club de fotbal cu scopul de a scoate profit electoral, lucru pe care l-a încercat, fără folos până la urmă, şi Gigi Becali, declaraţia lui Corneliu Vadim Tudor nu are nicio acoperire în realitate.

Posibila sancţionare a clublui de fotbal Steaua Bucureşti prin excluderea din competiţiile europene este o decizie suverană a UEFA. Din acest punct de vedere, toată lumea ştie că UEFA fuge ca dracu` de tămâie de politic şi nici nu tolerează implicarea factorului politic în problemele sale de bucătărie internă. Prin urmare, chiar şi dacă prin absurd, Corneliu Vadim Tudor ar încerca să provoace circ în Parlamentul European, acest lucru ar face şi mai mult rău Stelei. Ar atrage suplimentar atenţia asupra clubului, asupra situaţiei care a provocat ipoteza excluderi, ar asigura o condimentare politică a subiectului, furnizând astfel reţeta sigură pentru exluderea Stelei din Liga Campionilor.

În aceste condiţii, apelul sincer al suporterilor echipei noastre campioane nu poate fi decât unul singur. “Stai departe de Steaua pentru că îi faci rău.” Cu excepţia lui Vadim Tudor şi, probabil, a suporterilor fanatici ai unor echipe adverse, nimeni nu îşi doreşte ca într-un asemenea moment Steaua să devină instrumentul circului mediatic pus la cale de politicieni. Mai ales când respectivul politician este autorul a numeroase luări de poziţie care contravin principiilor stricte ale UEFA legate, de exemplu, de lupta împotriva rasismului.

Oare cum ar arăta o recenzie făcută de comisarii antirasism ai UEFA afirmaţiilor denigratoare ale lui Corneliu Vadim Tudor la adresa antrenorului echipei naţionale de fotbal a României: “Dintr-un ţigănuş cu muci la nas şi ciorditor, care avea drept cer deasupra capului doar coviltirul căruţei, boracul a progresat, urmînd Şcoala Barbutului. Mi-l şi imaginez, cu ochii minţii, pe tuciuriul cu faţă de milog, cum palma zarurile şi ce emoţie avea cînd golea buzunarele altor haimanale. În timp ce eu citeam Balzac şi Goethe, aschimodia din sălaşele ţigăneşti ale Olteniei zguduia zarurile cu o palmă...Cine are dreptul să batjocorească Imnul de Stat şi Tricolorul acestei ţări? Ţiganul Piţurcă!” Concluzia? Steaua a înghiţit cu ghionturi un Războinic al luminii, dar pentru Tribunul Poporului nu cred că ar mai avea loc. Nici măcar în …tribună.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
21 iun, 2013
pensionar
DOAMNE FEREASCA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ