Vadim îi face vânt lui Funar. Funar o să îi facă vânt lui Vadim

| 26 iul, 2013

Sub sloganul “PRM-ul sunt EU”, Vadim Tudor a continuat Vadimiada începută împotriva membrilor PRM.

După ce reprezentanţii a 24 de organizaţii judeţene din PRM au votat în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului Naţional revocarea lui Vadim Tudor din funcția de președinte, tribunul a organizat și el o ședință a partidului prin care s-a reconfirmat în funcție. Această preluare a frâielor partidului l-a făcut pe Vadim să înceapă să taie în carne vie.

Prima victima notabilă a lui Vadim a fost chiar Gheorghe Funar, cel care i-a stat alături în toate, cu riscul de a fi considerat ridicol şi chiar penibil. Vadim l-a dat afară din partid pe Funar argumentând că fostul primar al Clujului unelteşte preluarea, prin fraudă, a preşedinţiei PRM, punându-se în fruntea “unei găşti răzleţe de fripturişti şi securişti pensionari”. Gașca de care vorbește Vadim este aceeași care l-a ținut ani de zile în fruntea partidului și datorită căreia a ajuns senator, a fost la un pas să câștige alegerile prezidențiale și a ajuns europarlamentar.

Reacţia lui Funar nu a întârziat să apară, acesta acuzându-l pe Vadim că a luat o decizie nestatutară, Biroul Permanent fiind cel care poate să îl dea afară, iar o şedinţă a acestuia nu a avut loc.

Încă de la şedinţa de revocare a lui Vadim, din luna iunie, presa a avansat ipoteza că Funar va fi cel care îi va lua locul, însă tribunul şi Funar au negat acest lucru. Între timp se pare că lucrurile s-au schimbat iar cei doi au dat cărţile pe faţă.

În acest moment Vadim se vede în faţa unui fapt la care nu s-ar fi aşteptat acum câţiva ani. Rămânerea sa în fruntea PRM este de ordinul zilelor, iar succesorul său  va fi cel mai probabil Gheorghe Funar, care în ultimul timp s-a comportat ca adevăratul președinte al partidului. Funar a păstrat conduita de lider de partid pe care Vadim a abandonat-o în emisiunile lui Capatos, atunci când înjură şi se lua la harță ca o țață cu Zăvorancele, Moculeasca, sau când plesnea peste posterior asistentele îmbrăcate sumar.

Vadim suferă în acest moment de sindromul de grandomanie cu care marii dictatori ai lumii s-au confruntat. Mao, Stalin, Hitler, chiar şi Ceauşescu pe care îl ridica în slăvi în poemele sale, ajunseseră la un moment dat, îmbătaţi de putere, să creadă că tot ce se întâmplă în jurul lor este o conspiraţie şi că cineva vrea să îi înlăture.

Tribunul şi-a săpat singur groapa oferindu-i prin gestul său impulsiv un avantaj lui Funar. După ce a stat ani de zile în umbra lui Vadim, Funar are şansa acum să fie cel care va impune noua conduită şi va trasa noua direcţie politică a partidului, care pare să se fi pierdut pe drum odată cu Vadim.

Disperarea tribunului este clară, acesta simţind cum îi fuge pământul de sub picioare. Prin măsuri necontrolate, prin tot felul de acuze, aruncă cu noroi în oricine vrea să îi ia locul. Vadim a pierdut în acest moment totul, partidul pe care l-a creat, oamenii care îl slăveau, chiar prietenii. Ieşirile vulcanice şi temperamentul care denotă mai degrabă un nivel suburban al tribunului, l-ar putea costa pe acesta ieşirea de pe scena politică.

Corneliu Vadim Tudor a vrut să îi facă un vânt lui Funar în prăpastie, însă fostul primar al Clujului a găsit o modalitate de a se salva de furia lui Vadim prin apropierea de cei care au votat revocarea tribunului. În cazul în care Funar va fi votat preşedinte al PRM, va avea prilejul să îi facă el ultimul vânt lui Vadim în afara ringului politic.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ