Vâlcea: Medici trimişi în judecată într-un dosar privind pensionări frauduloase

| 25 iun, 16:01

Medicul Violeta Bică, expert al asigurărilor sociale la Cabinetul de expertiză medicală Drăgășani din subordinea Casei Județene de Pensii Vâlcea, a fost trimisă în judecată pentru 223 de acte materiale de luare de mită. În același dosar sunt inculpate alte cinci persoane, între care un alt medic și un polițișt.

”Potrivit anchetatorilor, în perioada octombrie 2014 - 20 aprilie 2015, Violeta Bică a primit de la de 223 de persoane sume de bani cuprinse între 50 de lei şi 200 de lei, în valoare totală de 25.300 lei sau bunuri, pentru a asigura pensionarea pentru incapacitate de muncă a unor persoane, chiar şi cu încălcarea dispoziţiilor legale, pentru a dispune încadrarea în grade de invaliditate superioare celor iniţiale, pentru a asigura în continuare încasarea pensiei pentru incapacitate de muncă cu prilejul revizuirilor periodice, precum şi pentru eliberarea certificatelor medicale de invaliditate pentru ca persoanele solicitante să beneficieze de ajutor social”, se arată într-un comunicat al Parchetului instanței supreme.

Violeta Botoran este inculpată în același dosar pentru infracțiunea de trafic de influență. Maria Iovănescu Vlăducu este acuzată de luare de mită și trafic de influență. Elena Roxana Știrbu este acuzată de complicitate la luare de mită. Polițistul Marin Onuș și Constantin Ghiță sunt judecați pentru dare de mită, respectiv luare de mită. Conform sursei citate, în luna decembrie 2014, Marin Onuţ a intermediat remiterea unui bun în valoare de 1.000 de lei, de către inculpatul Constantin Ghiţă către Violeta Bică.

În aprilie, polițiștii și procurorii au efectuat 17 percheziții în Vîlcea, Olt și Gorj, într-un doar care vizează pensionarea a sute de persoane în baza unor acte întocmite în fals. Medicul Violeta Bică a fost ulterior renținută și, apoi, arestată.

 

Citeşte şi: Traficanți de HEROINĂ, capturați de DIICOT: Un traficant avea peste jumătate de kilogram

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ