Valeriu Zgonea: Suntem mai mulţi parlamentari decât ar trebui

| 30 sep, 2013

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, şi-a exprimat speranţa ca, cel târziu în anul 2014, Parlamentul să adopte un proiect nou pentru modificarea legii privind alegerea Camerei Deputaţilor şi Senatului, a cărui formă actuală este "strâmbă".

"Avem un proiect pe care l-am propus. În acest moment există o discuţie între grupurile politice parlamentare. Am aşteptat o concluzie a unei modificări constituţionale ca să ne putem aşeza la această bancă. Sper ca în 2013, dacă nu cel mai târziu în 2014, să putem avea un proiect nou, reformator, care să permită să avem un număr de parlamentari suficienţi pentru societatea românească care să poată să fie capabili să reprezinte România. În acest moment trebuie să recunoaştem că suntem mai mulţi decât ar trebui pentru un stat european şi pentru cei 20 de milioane de români", a afirmat luni Valeriu Zgonea, preşedinte al Comisiei comune de elaborare a legilor electorale, la Palatul Parlamentului.

Valeriu Zgonea a subliniat că o modificare a legislaţiei electorale se realizează întotdeauna într-o comisie specială cu decizie din partea tuturor partidelor.

"Noi suntem preocupaţi de modificarea legii alegerilor deputaţilor şi senatorilor care este strâmbă, care ne creează probleme de buget, în care cheltuielile sunt suplimentare. Avem 120 de parlamentari în plus", a adăugat Zgonea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ