Valeriu Zgonea: trebuie sa ne păstrăm ţinta de a aduce gaze ieftine şi petrol ieftin în ţară

| 07 iun, 2013

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat că Romănia trebuie să păstreze ţinta, de a aduce gaze ieftine şi petrol ieftin către România. Valeriu Zgonea a precizat că premierul Victor Ponta va face o vizită oficială în Kazahstan, statul care deţine Rompetrol, pentru a consolida parteneriatul şi a finaliza angajamentele.

"În momentul în care ai gaze ieftine, eşti o piaţă credibilă pentru relocarea companiilor care generează producţie, pentru că cele mai multe costuri sunt legate strict de energia electrică, de consumul de gaze, automat, dacă aceste costuri scad pentru companie, în Europa, ele devin competitive pe plan extern. Prin urmare, noi trebuie să ne păstrăm aceste ţinte, de a aduce gaze ieftine şi petrol ieftin către România", a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Potrivit preşedintelui Camerei Deputaţilor, Kazahstanul este deschis către România, aici având şi cea mai importantă investiţie din Uniunea Europeană, prin Rompetrol. De asemenea, doreşte să exporte cât mai mult petrol către România, după cum a precizat Zgonea.

Tot legat de acest subiect, Valeriu Zgonea afirmă că premierul Victor Ponta va face o vizită oficială în acest stat pentru a putea consolida parteneriatul cu Kazahstanul şi a finaliza angajamentele.

''Eu am mers în Kazahstan pentru a susţine investiţia Rompetrol în România, pentru că această companie are 7.000 de locuri de muncă. Dacă Rompetrol va fi interesată de dezvoltarea conductei de petrol Bucureşti - Pancevo, acest lucru înseamnă alte câteva mii de locuri de muncă, pentru construcţie, întreţinerea şi dezvoltarea reţelei, iar conducta nu poate trece decât pe aici", a afirmat Valeriu Zgonea, făcând referire la faptul că actualul Guvern este interesat de atragerea de investiţii în toate zonele, inclusiv în Caraş-Severin.

Valeriu Zgonea a mai spus că a purtat discuţii şi cu preşedintele Parlamentului turc, în vederea demarării lucrărilor de execuţie a conductei de gaz Nabucco Vest, încă din acest an.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ