Vanghelie: Nu mă întorc în acest PSD care nu are nicio legătură cu ceea ce înseamnă stânga. Nu candidez la PMB

| 05 mar, 13:47

Primarul suspendat al sectorului 5, Marian Vanghelie, a afirmat că nu va reveni în actualul PSD, cu toate că ţine foarte mult la acest partid. El a adăugat că nu va candida în acest an la Primăria Capitalei şi că nu susţine candidatul PSD, care "nu este unul real".

"Nu candidez la Primăria Capitalei, că nu este un moment prielnic pentru mine. Nu cred că o susţin pe Firea, că nu este un candidat real, cred că e un candidat gen iepure. Voi susţine pe acel candidat care voi crede că merită şi o voi spune public. Poate voi fi preşedinte de partid, poate voi fi candidat la primăria sector 5, poate nu voi fi candidat la primăria sector 5, poate voi face o alianţă de partide. Din toate posturile voi da o declaraţie şi voi spune ce cred", a declarat Vanghelie, la România TV. 

El a subliniat că nu revine în actualul PSD. 

"Nu se întoarce Marian Vanghelie în PSD. În actualul PSD. Marian Vanghelie ţine la PSD foarte mult, dar ceea ce este astăzi acest partid nu reprezintă nici stânga şi nici PSD-ul. Nu are nicio legătură cu stânga, cu nişte principii cu ce ar trebui să facă pentru această ţară, cu ce ar trebui să facă în Parlament. Este o dictatură, cea mai urâtă şi mediocră pe care am văzut-o de 25 de ani până acuma", a susţinut Vanghelie, care a adăugat că PSD Bucureşti nu are nici măcar un sediu. 

Fostul lider al PSD Bucureşti a adus apoi o serie de critici preşedintelui PSD, despre care spune că "a făcut un blat cu puterea". 

"Uitaţi-vă ce înseamnă Dragnea ca preşedinte al PSD. Stânga nu mai există, obligă parlamentarii cu brio să voteze la acest guvern, prefecţii PSD sunt daţi afară pe nişte criterii pe care le stabileşte Guvernul, domnul Dragnea se face că nu înţelege, este blat. Este blat cu toată lumea numai pentru problemele lui personale. (...) Când spuneam de domnul Ponta, şi consider în continuare că este cea mai mare nenorocire, consideram că este în pachet cu domnul Dragnea, pentru că ei erau ca pisicile siameze, până când îi venea rolul lui Victor să se enerveze şi îl umilea ca pe maimuţă. Pe domnull Dragnea. Dar a ştiut domnul Dragnea să depăşească, să se umilească şi uite aşa a ajuns... Cine spera că domnul Ponta, marele lider astronomic, îşi va da demisia pe facebook? Vedeţi în ce filme există acest partid de stânga, în care un electorat între 30 - 40 % nu ştie pe cine să voteze? Nu avem 10 puncte, 10 personaje astăzi. Înainte aveam 200 de lideri, puteam să nominalizăm 200 de lideri. Astăzi nu avem 10 lideri să îi nominalizăm. Nu doreşte să aducă pe nimeni de stânga, nu doreşte să aducă niciun lider autentic. Dacă noi aveam lideri astăzi, câştigam alegerile cu 60 %, nu mai existau liberalii. Pe mine mă interesează de stânga pentru că eu vorbesc şi mă adresez acestor oameni, pentru că eu cred că numai stânga poate să rezolve problemele cu care se confruntă această societate. Pe mine mă interesează să putem să creăm acest partid de stânga puternic, să putem să aducem nişte personaje noi şi acest partid să existe cu voce şi grai in Biroul Permanent, nu cum se întâmplă astăzi că toată lumea tace din gură şi auzim tot felul de aberaţii - cum e mai bine să ne umilim", a afirmat Vanghelie. 

El a remarcat în context "umilinţa" la care a fost supus preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea. 

"Aţi văzut ce i-a făcut domnului Zgonea? A spus că aparatura de la Cameră este depăşită şi de aia n-a ieşit domnului Dragnea. Unde suntem astăzi? La aparatura de la Teleorman? La Techirghiol? În ce comună suntem noi? Suntem în comuna România. L-a umilit pe domnul Zgonea în ultimul hal, nu cred că aşa se poate, domnul Zgonea fiind preşedinte executiv, fiind preşedintele Camerei Deputaţilor. Pe mine mă doare de partid şi de oameni, pentru că nimeni de acolo nu mai vorbeşte cu mesaj. (...) Singurii lideri care pot fi acceptaţi în România sunt Traian Băsescu şi Călin Popescu Tăriceanu - care au curajul să spună ceea ce au de spus", a adăugat Vanghelie. 

Marian Vanghelie a mai spus despre Ion Iliescu că "avea dreptate şi când nu avea dreptate".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ