Vanghelie vrea să forțeze o intervenție a lui Ponta în războiul dintre Oprescu și primarii de sector

| 24 mai, 2013

Mesajul transmis de primarul sectorului 5 poate fi considerat o încercare de a pune presiune în mod indirect asupra PSD și a lui Victor Ponta, astfel încât aceștia să intervină în conflictul dintre Sorin Oprescu și primarii de sector, în favoarea ultimilor.

Războiul dintre primarii de sector și Primarul General Sorin Oprescu și-a mai consumat un episod odată cu ieșirea lui Marian Vanghelie de la Realitatea TV.

Elementul cel mai interesant de observat în legătură cu această ieșire este legat de momentul ales de primarul sectorului 5 pentru a-i da replica lui Sorin Oprescu. Fiindcă ea s-a petrecut exact în ziua în care Victor Ponta a anunțat că USL trebuie să rămână unită, exprimându-şi disponibilitatea de a dialoga cu Crin Antonescu pentru găsirea soluțiilor necesare.

Or, printre declarațiile pe care Vanghelie le-a făcut la adresa lui Sorin Oprescu se numără și aceea că Primarul General și-ar pregăti o viitoare candidatură la prezidențiale prin războiul pe care îl poartă cu primarii de sector. Ceea ce înseamnă că va deveni automat un contracandidat pentru Crin Antonescu, candidatul oficial al USL.

Scopul urmărit de Marian Vanghelie devine mai ușor de înțeles dacă așezăm această declarație în contextul mâinii pe care Victor Ponta i-o întinde lui Crin Antonescu în vederea păstrării unității USL. Privit din această perspectivă, mesajul transmis de primarul sectorului 5 poate fi considerat o încercare de a pune presiune în mod indirect asupra PSD și a lui Victor Ponta, astfel încât aceștia să intervină în conflictul dintre Sorin Oprescu și primarii de sector, în favoarea ultimilor.

Raționamentul lui Vanghelie pornește de la premisa că perspectiva de a-l avea drept contracandidat pe Sorin Oprescu în competiția pentru prezidențiale îl va alarma pe Crin Antonescu. Și aceasta cu atât mai mult cu cât Primarul General îl depășește în sondajele de opinie la capitolul încredere pe președintele PNL.

În aceste condiții, lipsa unei intervenții din partea lui Victor Ponta și a PSD în favoarea primarilor de la sectoare riscă să transmită mesajul că social-democrații nu îl susțin decât formal pe Crin Antonescu drept candidat al USL pentru Președinție. Cel puțin pe asta mizează foarte probabil Marian Vanghelie atunci când lansează aceste mesaje. Problema sa nu este cine candidează la președinție, ci perspectiva de a se vedea cu atribuțiile și accesul la resurse restrâns, dacă USL nu i se opune lui Oprescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ