Vânzările de smartphone au depăşit vânzările de telefoane obişnuite

| 26 apr, 2013

Datele firmei IDC arată că în perioada ianuarie-martie 2013 au fost vândute 216,2 milioane de smartphone-uri, reprezentând 51,6% din vânzările totale de 418,6 milioane de telefoane mobile. Este pentru prima dată în istorie când vânzările de telefoane inteligente depăşesc vânzările de telefoane clasice.

Pentru prima dată în istorie, vânzările de telefoane mobile inteligente (smartphone) le-au depăşit pe cele de telefoane mobile clasice în primul trimestru al acestui an. Potrivit IDC, un număr de 216,2 milioane smartphone-uri au fost vândute în perioada ianuarie-martie 2013, reprezentând 51,6% din vânzările totale de 418,6 milioane telefoane mobile.

"Utilizatorii de telefoane mobile vor să aibă computere în buzunarele lor. Zilele în care telefoanele erau utilizate pentru a efectua convorbiri telefonice şi a trimite mesaje SMS trec rapid", a declarat analistul IDC, Kevin Restivo.

Cu 70,7 milioane de smartphone-uri vândute şi o cotă de 32,7% din piaţă, grupul sud-coreean Samsung Electronics Co. a rămas liderul incontestabil pe piaţa mondială a smartphone-urilor.

Datele IDC arată că numărul smartphone-urilor vândute de Samsung în primele trei luni este mai mare decât cel al următorilor patru concurenţi cumulat. Pe locul secund se situează grupul american Apple Inc. care a livrat 37,4 milioane de smartphone-uri, cu o cotă de 17,3% din piaţă.

Analiştii IDC subliniază că pentru prima dată în ultimii trei ani şi jumătate Apple a înregistrat o creştere anuală a vânzărilor mai mică de 10%. Astfel,  în primele trei luni ale acestui an vânzările grupului american au crescut cu 6,6%, în timp ce vânzările Samsung au crescut cu 60,7% în ritm anual.

Pe locul al treilea în clasamentul mondial se situează un alt grupul sud-coreean, LG, cu 4,8% din piaţă şi 10,3 milioane smartphone-uri vândute. Pe următoarele locuri se situează doi producători chinezi, Huawei şi ZTE, care au trecut în faţa companiilor Nokia şi Blackberry, odată jucători importanţi pe piaţa smartphone-urilor.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ