Vânzările noului Ford Kuga, la jumătate faţă de estimările companiei

| 23 sep, 2013

Numărul înmatriculărilor noi ale noului Ford Kuga şi, implicit, ale vânzărilor pe plan local, a fost, în perioada martie - septembrie din 2013, de 206 unităţi, aproape jumătate din estimările făcute de constructorul auto american la momentul lansării în România a SUV-ului, reiese din datele Direcţiei Regim Permise Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor.

Pe de altă parte, modelele Focus, Fiesta şi Noul Kuga conduc în topul preferinţelor românilor care au optat, în intervalul ianuarie - august, pentru marca Ford. Astfel, la nivelul lunii august, din totalul de 446 de unităţi Ford nou înmatriculate, modelul Fiesta a contorizat 224 de exemplare, în timp de Fiesta şi Noul Kuga au strâns 135, respectiv 32 de unităţi.

În acelaşi timp, în primele opt luni ale anului, datele DRPCIV arată că au fost înmatriculate 19.691 de exemplare Ford noi şi second-hand, în creştere cu 16,18% faţă de perioada similară din 2012. Din totalul consemnat, 17.451 de unităţi au fost reprezentate de maşinile rulate (creştere de 27,86% comparativ cu anul anterior).

De asemenea, 2.240 de unităţi au fost contorizate, în perioada ianuarie - august 2013, drept înregistrări noi, în scădere cu 32,12% faţă de primele opt luni din anul trecut, când numărul de unităţi noi Ford înmatriculate era de 3.300.

În cazul generaţiei a doua Kuga, deşi s-a clasat constant pe poziţia a treia la înmatriculările din România ale constructorului auto de la Craiova, înmatriculările au ajuns, la şase luni de la lansarea în România, la 206 unităţi, aproape jumătate din previziunile companiei pentru piaţa locală. 

La jumătatea lunii martie 2013, Ford România aducea, în showroom-urile locale, Noul Kuga, un automobil din clasa SUV (Vehicul Utilitar Sport), segment de piaţă care cunoaşte o tendinţă de scădere în pieţele mature, dar şi un adevărat 'boom' în pieţele emergente (în curs de dezvoltare).

Maşina este disponibilă la un preţ ce porneşte de la 21.950 euro (TVA inclusă), pentru versiunea echipată cu motor pe benzină de 1,6 litri EcoBoost 150 CP, fără tracţiune integrală.

Noua generaţie are dimensiuni mai mari faţă de precedenta, portbagajul este mai mare cu 10% şi are 456 de litri, designul este sculptural, cu linii proeminente. În partea din faţă şi lateral, spatele este mai impunător, farurile sunt curbate, lămpile spate sunt curbate în două părţi, coloana de direcţie este ajustabilă pe patru direcţii, faţă de două direcţii la generaţia precedentă, iar scaunele reglabile pe şase direcţii (faţă de patru direcţii anterior).

Maşina a obţinut cinci stele la testele de siguranţă EuroNCAP, calificativ care a devenit standard pentru toate noile modele Ford, şi dispune de numeroase tehnologii inteligente care vizează sistemul de tracţiune integrală, controlul stabilităţii remorcii tractate, protecţia anti-răsturnare, care blochează roţile ce periclitează stabilitatea autoturismului, fapt indicat de senzori care calculează stabilitatea de 100 ori/secundă.

În segmentul său, pe piaţa românească, cele mai vândute modele sunt Volkswagen Tiguan şi Hyundai ix35. Potrivit directorului general al Ford România, principalele avantaje ale lui Kuga în faţa celor doi competitori, sunt noile tehnologii inteligente şi consumul de carburant.

Printre noile sisteme de pe Kuga, se află şi posibilitatea deschiderii şi închiderii portbagajului cu piciorul, atunci când mâinile celui care posedă cheia maşinii sunt ocupate cu bagaje.

Kuga este disponibilă în România şi cu un propulsor diesel de doi litri, în timp ce propulsorul pe benzină de doi litri şi 240 CP nu va fi adus în România pentru că nu există cerere, susţin reprezentanţii Ford.

Maşinile Kuga care sunt comercializate în România sunt produse în Spania, dar acelaşi model este asamblat şi în Germania.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ