Vânzările Renault au scăzut în primul trimestru, dar grupul îşi menţine obiectivele pentru 2013

| 25 apr, 2013

Grupul auto francez, Renault, a înregistrat vânzări de 8,72 miliarde de euro în primul trimestru al acestui an, în scădere de 11,8% comparativ cu perioada similară a anului trecut, din cauza unui context european mai dificil decât se preconiza. Cu toate acestea, grupul a subliniat că îşi menţine obiectivele pentru 2013 şi va continua extinderea sa pe piaţa internaţională.

În primul trimestru înmatriculările grupului (mărcile Renault, Dacia şi Samsung Motors) au scăzut cu 4,7% până la 608.455 de unităţi, pe o piaţă mondială care a înregistrat o creştere de 0,7%. În timp ce în Europa înmatriculările au scăzut cu 11,6%, Renault a înregistrat o creştere de 20,8% în regiunea Eurasia şi o creştere de 9,1% în regiunea Euromed-Africa.

Renault a indicat într-un comunicat că: "Într-un context european dificil decât se preconiza, înmatriculările şi cifra de afaceri au scăzut în primul trimestru. Cu toate acestea, graţie succesului înregistrat de noile produse, grupul şi-a întărit poziţiile pe principalele pieţe şi continuă creşterea sa internaţională".

Grupul auto francez intenţionează să lanseze în Europa noi modele (Captur, Zoé, noul Clio Estate şi noul Logan) precum şi să profite din plin de modelele lansate la finele lui 2012 (noul Clio şi noul Sandero). Grupul Renault îşi menţine obiectivele pentru 2013, respectiv creşterea înmatriculărilor şi înregistrarea unui rezultat pozitiv pentru divizia sa de automobile.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit în opt ani un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ