Vânzările Volkswagen au urcat cu 5,5% în primul semestru din 2013

| 12 iul, 2013

Livrările de autovehicule Volkswagen, cel mai mare producător auto din Europa, au ajuns la 4,7 milioane de unităţi în primul semestru din 2013, de la 4,45 milioane de vehicule în perioada similară din 2012, transmite AFP.

Directorul de vânzări al Volkswagen, Christian Klingler, a declarat vineri că este mulţumit de evoluţia companiei germane în primele şase luni din acest an, când vânzările grupului au crescut cu 5,5%.

În iunie, grupul german a vândut pe plan mondial 827.800 vehicule, în creştere cu 3,7% comparativ cu perioada similară din 2012. "Livrările Volkswagen au înregistrat progrese satisfăcătoare, chiar dacă condiţiile de pe piaţă au fost dificile. Climatul economic rămâne tensionat, în special în Europa", a afirmat Christian Klingler.

Vânzările brandului Volkswagen au crescut cu 4,4% în primul semestru, la 2,91 milioane de unităţi, cea mai solidă cerere venind din China. 

Divizia de maşini de lux Audi a înregistrat un avans al vânzărilor de 6,4%, la 780.500 unităţi, beneficiind de asemenea de creşterea solidă din China, cea mai mare piaţă auto din lume. Vânzările brandului Skoda au scăzut cu 5,8%, în timp ce vânzările SEAT au urcat cu 11,5%.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ