Vasile Blaga intră în cercul de colaboratori ai teroristului Hayssam

| 13 aug, 2013

Deşi Omar Hayssam se află în detenţie în ipostaza de principal învinuit într-un dosar cu multiple ramificaţii, capturarea sa încă dă fiori reci unor politicieni care, la momentul părăsirii României, deţineau toate pârghiile pentru ca sirianul să poată fi reţinut pe teritoriul ţării noastre.

Astfel, un personaj-cheie în această ecuaţie este Vasile Blaga, ministrul Administraţiei şi Internelor de la acea vreme. Acum preşedinte al democrat-liberalilor, Vasile Blaga a declarat senin la momentul capturării şi aducerii în ţară a sirianului că în condiţiile reţinerii lui Omar Hayssam ne vom elucida cum a reuşit să plece din ţară.

La acel moment, discursul inocent al preşedintelui PDL în cazul Hayssam a fost contracarat de premierul Ponta care i-a pus în vedere fostului ministru al Internelor că abordarea sa este expresia unui fariseism politic. Blaga s-a ales atunci cu o lecţie de logică politică dar şi practică, când ai fost Ministru de Interne şi cel mai căutat om din România ţi-a scăpat practic printre degete, ori ești incompetent, ori eşti corupt.

Se pare că în cazul lui Blaga este vorba de cea de-a doua opţiune. Liderul democrat-liberalilor ar fi primit 300.000 de euro pentru a-l face nevăzut pe Hayssam. Potrivit jurnaliştilor de la luju.ro, fostul procuror Ciprian Nastasiu, care l-a anchetat pe terorist, a dezvăluit că imediat după fuga din ţară, Omar Hayssam l-a sunat.

I-a spus că i-a dat 300.000 de euro mită lui Vasile Blaga, pe atunci ministru de Interne, ca să poată fugi din ţară. Hayssam i-ar fi spus lui Nastasiu că banii au fost lăsaţi în portbagajul unei maşini de la Misterul de Interne. Preşedintele democrat-liberal a negat însă orice legătură cu sirianul. "Spre deosebire de alţi politicieni, eu nu m-am întâlnit niciodată cu Hayssam, nu am vorbit niciodată, nu m-a interesat decât ca acţiuni ale instituțiilor. Nu l-am cunoscut si nu avea cum să încerce să-mi ofere ceva ca nu avea cui sa ofere", a replicat preşedintele PDL Vasile Blaga.

Dezvăluirile din dosarul Hayssam riscă să-l compromită iremediabil pe Vasile Blaga. Implicarea într-un scandal de corupţie a fostului ministru al Internelor ar produce convulsii majore pe scena politică şi mai cu seama în tabăra democrat-liberalilor care şi aşa sunt lipsiţi de busolă în peisajul politic intern.

Acuzaţiile de corupţie atât de grave la cel mai înalt nivel al PDL, dacă se vor confirma, ar avea efectul detonării unei bombe în interiorul formaţiunii. Fiindcă dovedirea unor legături între cel mai căutat terorist din România şi fostul ministru al Internelor nu ar face altceva decât să consemneze dezastrul PDL într-un an preelectoral.

Deocamdată, Vasile Blaga nu a reuşit să demonteze convingător acuzaţiile care i se aduc de către teroristul sirian. Însă dacă vrea să nu dispară din politică pe uşa din dos, o clarificare transparentă şi sinceră a trecutului său din perspectiva relaţiei cu Omar Hayssam este imperios necesară.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ