Vasile Blaga nu iese din haina de vameș să intre în cea de lider politic

| 01 sep, 2013

Disperat că PDL-ul a încremenit în proiectul de relansare și nu reușește cu niciun chip să își repornească motoarele de creștere și in sondaje, Vasile Blaga a decis să arunce “totul“ la bătaie. Aflat la Școala de Vară a tinerilor democrat-liberali, președintele PDL a anunțat cu mare tam-tam prioritățile legislative ale formațiunii pe care cu onor încă o mai conduce, aruncând la grămadă propuneri care de care mai costisitoare pentru bugetul statului, de care PDL a fugit ca dracul de tamaie cat timp s-a aflat la guvernare.

PDL susţine reducerea cotei unice la 12% şi a CAS cu cinci puncte procentuale, scutirea de impozit a profitului reinvestit pentru capitalizare şi creşterea salariului minim la 1000 lei. Potrivit lui Vasile Blaga, un alt set de propuneri legislative ale PDL vizează domeniul învăţământului, PDL propunând câte 100 lei pentru fiecare copil până la clasa a IV-a.

Promisiunile PDL sună bine. Cine nu și-ar dori să scadă impozitele și să îi crească veniturile? Numai că nimic din ceea ce propune PDL-ul nu are vreo susținere bugetară. Vasile Blaga propune câte în lună și în stele, fără însă să sufle o vorbuliță despre costurile efective ale măsurilor despre care vorbește.

Iar acestea sunt bineînțeles uriașe. Aplicate simultan, așa cum vrea PDL-ul, măsurile în discuție ar arunca în aer deficitul bugetar și ar împinge economia românească înapoi către criza în care o înfundaseră guvernele Boc și Ungureanu.

Vasile Blaga nu este preocupat însă de ”mizilicuri” ca sustenabilitatea bugetară sau opoziția constructivă. De altminteri, cu un PDL care a ajuns să fie din punctul de vedere al resurselor umane doar un schelet anemic a ceea ce a fost, și care a fost părăsit de majoritatea celor care se pricepeau cât de cât la economie, i-ar fi și imposibil să o facă.

Așa că a decis să intre cu bocancii de vameș peste fărâma de respectabilitate pe care o mai avea PDL-ul și să arunce la înaintare un mănunchi de minciuni ”frumoase”, pompos denumite ”propuneri legislative”. Ce mai contează că pe vremea când se aflau la guvernare, PDL-iștii nici nu vroiau să audă de scăderea CAS-ului, sau de creșterea salariului minim... Probabil că Vasile Blaga s-a gândit că a trecut suficient de mult timp de atunci pentur ca românii să fi uitat că, la vremea respectivă resursele bugetare trebuiau păstrate pentru clientela politică, iar nu puse la treabă în folosul dezvoltării economiei sau a creșterii nivelului de trai...

Noianul de promisiuni fără acoperire pe care Vasile Blaga îl prezintă drept ”alternativa” PDL demonstrează că formațiunea pe care o conduce trăiește în continuare în era lui ”să trăiți bine”. Deși s-a despărțit în mod formal de Traian Băsescu, sub conducerea lui Vasile Blaga PDL-ul nu știe să facă politică decât cu ajutorul populismelor mincinoase de care cârmaciul de la Cotroceni s-a servit de atâtea ori pentru a câștiga sprijinul electoratului, doar pentru ca apoi să îl dezamăgească cu cinism. Iar în ceea ce îl privește pe urmașul său în fruntea PDL, devine din ce în ce mai clar că Vasile Blaga este incapabil să iasă din haina de vameș pentru a intra în aceea a unui lider politic veritabil.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
01 sep, 2013
cantautor
Blaga a lucrat acum multi ani la Vama...
altul a fost procuror,altul sef corp control,altul ministru,altul profesor,altul bibliotecar,alta bona,sau chiar comentator..
si-au facut treaba bine sau rau..
in opozitie,combati puterea...
logic..
care-i problema,va e teama ca asa,vames cum a fost,mai are putina credibilitate...?
01 sep, 2013
obiectiv
despre iepuri,este consacrata o zicala:le e frica si de umbra lor..
in acest caz,ar putea sa fie umbra,contractele cu statul ale unui ginere...
stie si PM stie si Blaga...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ