Venezuela: Liderul opoziţiei sfidează autorităţile după ce i-a fost ridicată imunitatea parlamentară

| 03 apr, 09:04

Liderul opoziţiei venezuelene, Juan Guaido, a provocat marţi autorităţile de la Caracas să îl aresteze, după ce i-a fost ridicată imunitatea parlamentară, transmite DPA.

"Dacă regimul îndrăzneşte să mă răpească şi să dea o lovitură de stat, vom răspunde hotărât", a scris Guaido pe contul său de Twitter, după ce Adunarea Constituantă a decis că poate fi urmărit penal. El a adăugat într-un alt mesaj că a discutat deja cu lideri din întreaga lume şi că "uzurpatorii nu vor să pună la încercare hotărârea comunităţii internaţionale".

Guaido s-a autoproclamat preşedinte interimar al Venezuelei în ianuarie şi a fost recunoscut ca atare de peste 50 de ţări. El este acuzat a încălcat interdicţia de a părăsi ţara impusă de Curtea Supremă şi a început un tur în America Latină în februarie, pentru a-şi mobiliza susţinătorii, însă nu a fost arestat în martie, la revenirea în ţară, aşa cum ameninţaseră autorităţile.

Curtea Supremă a cerut luni Adunării Constituante să clarifice situaţia imunităţii lui Guaido.

Adunarea a fost înfiinţată în 2017 de regimul condus de preşedintele Nicolas Maduro, pentru a prelua atribuţiile parlamentului, singurul organism controlat de opoziţia venezueleană. Maduro a fost reales anul trecut în urma unui proces electoral contestat de opoziţie şi de comunitatea internaţională.

În Venezuela, la penuria de alimente, medicamente şi apă potabilă s-a adăugat în ultimele săptămâni şi o criză a energiei, manifestată printr-o serie de pene de curent la scară naţională, inclusiv în capitală.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ