Veninul de scorpion, utilizat de medici în lupta cu tumorile cerebrale

| 29 oct, 2014

Chirurgia pe creier este una dintre operațiunile cele mai delicate pe care un medic le poate efectua, însă în curând chirurgii ar putea să coloreze tumorile pentru a le face mai ușor de văzut în integralitatea lor, cu ajutorul unuia dintre veninurile mortale ale naturii, informează BBC.

În confruntarea cu tumorile cerebrale chirurgia este adesea singura modalitate de a elimina cancerul, însă operațiile pot fi dificile, fiind nevoie de o mână sigură și de o privire expertă pentru a elimina întreaga tumoare.

Dr.Jim Olson, medic oncolog pediatru și cercetător la Centrul de Cercetare a Cancerului Fred Hutchinson din Seattle, a dezvoltat o tehnică care ar putea transforma modul de luptă cu tumorile, bazată pe veninul înțepăturii de scorpion.

„Tumor Paint” este un medicament care se atașează celulelor tumorale și strălucește făcându-le mai vizibile. Acest medicament îi ajută pe chirurgi să facă mai ușor diferența între tumorile cerebrale și celulele sănătoase. Colorantul este produs folosind peptide din specia Scorpionul Negru, care are o înțepătură paralizantă.

În același timp, Olson urmărește și alte moduri neconvenționale de combatere a cancerului. El a înființat „Project Violet”, numit astfel după numele unei paciente bolnave de cancer care și-a donat creierul pentru cercetarea științifică înainte de a muri la vîrsta de 11 ani, care are drept scop strângerea de fonduri din surse publice, astfel încât să fie grăbită producerea unor medicamente promițătoare aflate în curs de elaborare.

Tag-uri: scorpion, tumori, venin
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ