Veste bună! Carnea de miel va fi anul acesta cu 20% mai ieftină

| 04 mar, 11:45

Masa de Paşte va fi mai ieftină decât cea de anul trecut. Carnea de miel va costa cu aproximativ 20% mai puţin anul acesta. Însă, avantajul cumpărătorilor este necazul crescătorilor de animale, care spun că risca să dispară de pe piaţă, informează România TV.

Anul acesta, românii vor scoate mai puţini bani din buzunar pentru masa de Paşte, deoarece carnea de miel va fi mai ieftină cu aproximativ 20%. Dacă anul trecut un kilogram de carne de miel la carcasă costa aproximativ 25 de lei, anul acesta de Paşte un kilogram de carne de miel va costa şi 20 de lei.

Motivul este oferta foarte crescută de pe piaţă şi cererea foarte scăzută. Practic, piaţa românească este invadată de carne de miel provenită din alte ţări europene care nu au mai putut vinde în Rusia din pricina embargoului şi, pe de altă parte, fermierii români sunt afectaţi de epidemia de boala limbii albastre de astă vară şi nu mai pot exporta. Astfel, aceştia sunt nevoiţi să vândă tot pe piaţa din România, în condiţiile unei cereri foarte scăzute.

Producătorii spun că sunt ameninţaţi cu dispariţia, astfel că în anii viitori am putea găsi din ce în ce mai puţină carne de miel pe piaţă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ