Veste bună pentru firme. Fiscul simplifică Formularul 088

| 16 iun, 15:12

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală continuă simplificarea Declaraţiei 088 prin diminuarea numărului de întrebări şi eliminarea obligaţiei de a anexa şapte tipuri de documente: act privind sediul social, act privind sediul secundar, act privind domiciliul fiscal, contract de muncă, adeverinţă de venit, extras de cont şi diplomă de studii, se arată într-un comunicat transmis de instituţie.

"Încadrarea veniturilor administratorilor în categorii generice fără precizarea sumelor şi facilitarea declarării situaţiilor de insolvenţă accentuează caracterul simplificat al noii Declaraţii 088. Astfel, dacă în prezent formularul conţine 20 întrebări şi este necesară anexarea a 11 tipuri de documente în total, începând cu 1 iulie 2016 Declaraţia 088 va avea 13 întrebări, fiind necesară anexarea a doar patru tipuri de documente în total", reiese din comunicat.

Conform documentului citat, un aspect important este că informaţiile rezultate din Declaraţia 088 sunt analizate doar agregat, în ansamblul lor, printr-un algoritm informatic automatizat, iar evaluarea izolată a unui singur criteriu, precum nivelul studiilor, este irelevantă pentru atribuirea codului de TVA.

ANAF a publicat în 11 mai proiectul iniţial al Declaraţiei 088, iar consultările cu reprezentanţii mediului de afaceri au continuat. ANAF a intensificat procesul de soluţionare a problemelor tehnice, care blocau schimbul interinstituţional de informaţii, şi va publica proiectul actualizat în baza acestor consultări. În prezent, se analizează modalitatea tehnică a reducerii numărului declaraţiilor prin preluarea informaţiilor din D088 şi în alte declaraţii şi formulare obligatorii.

Tag-uri: ANAF, formularul 088
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ