Veşti bune pentru locuitorii din sudul Capitalei. Primul pod al pasajului Mihai Bravu va fi gata în martie

| 24 dec, 2013

Primul pod al pasajului care leagă Mihai Bravu de Splaiul Unirii ar putea fi dat în folosinţă începând cu luna martie a anului viitor. Anunţul a fost făcut sâmbătă de către primarul Capitalei, Sorin Oprescu, cu ocazia verificării stadiului lucrărilor la pasaj.

 

Pasajul Mihai Bravu - Splaiul Unirii urmează a avea două poduri paralele, peste Splaiul Unirii/ Râul Dâmboviţa şi, respectiv, peste intersecţia Prelungirea Sos. Mihai Bravu - Calea Văcăreştilor.
În măsura în care vremea va permite buna desfăşurare a lucrărilor, şoferii ar putea circula pe primul pod al pasajului începând cu martie 2014. “Lucrările merg foarte bine, chiar mult mai bine decât m-am aşteptat, în condiţiile în care au trecut doar trei luni şi patru zile de când au fost reluate lucrările. Pe 6 ianuarie înţeleg că va fi adus şi ultimul tablier pentru ca podul să se poată traversa în întregime. Aşa cum puteţi vedea, scheletul podului este terminat şi susţinut. Cred că dacă vremea ne va permite, undeva în martie 2014 se va putea circula pe acest pod”, a precizat primarul Sorin Oprescu.
În acest moment, primul pod este realizat în proporţie de 65%, iar lucrările pentru cel de-al doilea pod au depăşit stadiul incipient, astfel încât întregul pasaj ar putea fi dat în folosinţă la sfârşitul anului 2014. Ambele poduri (675,4 metri, respectiv 687,7 m) vor avea câte două benzi de circulaţie pe fiecare sens.
Dacă stăm să judecăm este o realizare importantă a municipalităţii, în condiţiile în care pasajul va fi traversat zilnic de peste 48.000 de maşini şi va contribui la descongestionarea traficului în zonele Brâncoveanu, Niţu Vasile, Bulevardul Berceni şi fosta Macaralei. De altfel, pasajul va uni patru mari cartiere, Berceni-Olteniţei, Balta Albă, Pantelimon şi Colentina, asigurându-le legătură cu zona de Nord a capitalei. Locuitorii din aceste cartiere vor avea astfel şi o alternativă faţă de inelul interior reprezentat de Mihai Bravu, Ştefan cel Mare, realizându-se astfel decongestionarea mult dorită a traficului.
Proiectul a fost iniţial început de către firma deţinută de Nelu Iordache, Romstrade, pentru ca mai apoi, contractul să fie reziliat la finele anului trecut, municipalitatea achitând suma de 37 de milioane de lei. În luna august a acestui an, grupul italian Astaldi a câştigat prin licitaţie restrânsă accelerată un contract de 155,7 milioane de lei (35 milioane euro), inclusiv TVA, pentru finalizarea lucrărilor la pasajul Mihai Bravu - Splaiul Unirii.
Termenul pentru finalizarea lucrărilor este decembrie 2014.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
26 dec, 2013
Gabriel
martie? 2020?
Draga Alexandra, mamica ta nu ti-a spus ca nu este frumos sa minti de Craciun?
In primul rand: termenul de predare a pasajului era de martie-aprilie-2012, nu decembrie 2014.
In al doilea rand ai trecut pe langa pasaj ca sa vezi ca se confirma martie 2014?
In al treilea rand nu te-ai saturat de minciunile lui Oprescu?!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ