Veşti proaste pentru şoferi: Cum se plătesc amenzile şi ce rişti dacă nu plăteşti

| 08 oct, 2013

Banii încasați din amenzile aplicate pentru încălcarea normelor rutiere vor intra într-un cont unic la Trezorerie, după care vor fi transferați primăriilor, a declarat luni premierul Victor Ponta.

Victor Ponta a declarat că miercurea trecută, când Executivul a amânat adoptarea Codului rutier, au fost descoperite "niște hibe", dar a discutat luni toate aspectele cu ministrul de Interne, Radu Stroe, potrivit agerpres.

"Facem un cont unic de amenzi la Trezorerie, în sensul în care plătești amenda — fie că o plătești la Zalău, fie la Constanța, fie la Timișoara — banii intră într-un singur cont al Trezoreriei, după aceea se duc la primării", a detaliat Victor Ponta la A3.

El a explicat că Poliția va putea verifica dacă amenzile au fost achitate în contul de la Trezorerie și, în caz de neplată în termen de 30 de zile, va trimite înștiințare și va suspenda permisul până la plata contravenției.

"Și vă garantez eu că oamenii o să plătească. Așa se întâmplă în America, așa se întâmplă în Europa", a adăugat premierul.

El a precizat că perioada de suspendare a permisului de conducere va fi prelungită până la doi ani pentru patru încălcări grave: trecerea ilegală la nivel de cale ferată, mersul pe contrasens, pentru consumul de alcool și pentru depășirea cu peste 50 de kilometri a vitezei legale.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ