Vicepreşedintele Senatului Iuliana Scântei, cercetată pentru fals şi uz de fals

| 03 mai, 11:07

Vicepreşedintele Senatului, Iuliana Scântei, va fi urmărită penal de procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, după ce instanţa supremă a confirmat redeschiderea urmăririi penale pe numele acesteia, pentru acuzaţiile de fals şi uz de fals, după ce ar fi devenit senator din partea PNL fără să fie membru de partid.

În luna ianuarie, Dragomir Tomasevschi, fost prefect al judeţului Iaşi, a depus o plângere la Parchet în care reclama că notarul public Iuliana Scântei a devenit senator în baza unei simple adeziuni, fără a fi membru de partid, scrie News.ro.

Tomasevschi arăta în plângere că, pe 19 octombrie 2016, Iuliana Scântei a formulat o cerere de adeziune prin care a solicitat înscrierea în PNL şi, la aceeaşi dată, a dat o declaraţie prin care acceptă să candideze pentru funcţia de senator.

„Pe 20 octombrie 2016, Biroul Politic Naţional al PNL a validat lista candidaţilor la parlamentare, pe prima poziţie fiind trecută Laura Iuliana Scântei, deşi acesta nu era membră de partid”, se arată în plângerea lui Tomasevschi.

Iniţial, acest dosar a fost clasat de un procuror de la Parchet, pe 30 ianuarie, pe motiv că “fapta nu există”.

Tag-uri: Iuliana Scantei
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ