Viceprimarul Cornel Pieptea îl atacă pe primar: Oprescu vrea să pună pe butuci RATB

| 28 mar, 13:08

Bugetul propus pentru activitatea RATB în 2015 demonstrează negru pe alb că Sorin Oprescu este primarul cel mai puțin interesat atât de soarta regiei, cât  și de soarta oamenilor care muncesc aici, spune viceprimarul Cornel Pieptea într-un comunicat de presă.

RATB a solicitat pentru acest an o subvenție de 600 milioane de lei, iar primarul a propus în proiectul de buget 529.544.000 lei. În aceste condiții nu vor putea fi reparate cele 80 de tramvaie trase pe dreapta, iar cele 317 autobuze vor rămâne în continuare imobilizate în autobazele RATB, se precizează în comunicat.

Conform bugetului înaintat de Sorin Oprescu, activitatea celor 800 de angajați de la uzina URAC este pusă sub semnul întrebării, întrucât primarul a prevăzut pentru acest an construirea doar a două tramvaie, care au fost deja realizate în procent de 60-70% anul trecut si urmează să fie finalizate în maxim două luni.

Citeşte şi:  Biserica Catolica îi face plângere penală la DNA lui Sorin Oprescu

Din luna iunie, angajații URAC se vor rezuma doar la repararea actualelor mijloace de transport, deși obiectul lor principal de activitate este producția de tramvaie.

Conform bugetului propus de Sorin Oprescu, anul acesta RATB va putea cel mult să păstreze în circulație actualele vehicule aflate pe traseu, întrucât fără subvenția necesară nu poate fi vorba nici de mijloace de transport noi și nici măcar de repararea celor trase pe dreapta. În concluzie, calitatea serviciului public de transport se va degrada în continuare, bucureștenii vor aștepta și mai mult timp în stații si vor circula și mai înghesuiți în mijloacele de transport.

"Voi propune în cadrul ședintei de Consiliu în care se va discuta bugetul Capitalei pentru 2015 majorarea subvenției alocate RATB cu minim 20 milioane lei și alocarea sumelor necesare pentru investiții, astfel încât URAC să producă șase  tramvaie anul acesta și să se introducă 20 de automate stradale pentru vânzarea titlurilor de călătorie.
Totodată, după aprobarea de către CGMB a subvenției și a cheltuielilor de investiții, solicit conducerii RATB să comunice public care este planul de eficientizare a activității și condițiile de calitate asumate pentru prestarea serviciului de transport.
Doar cu o subvenție decentă și cu un control eficient al activității RATB vom putea oferi bucureștenilor un transport în comun civilizat, aliniat la standardele europene", conchide viceprimarul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ