Victor Ponta a vizitat noua secţie de cardiochirurgie de la spitalul Marie Curie

| 25 sep, 2013

Mai mulţi copii vor avea o şansă la viaţă de acum încolo. Este promisiunea premierului Victor Ponta care a vizitat azi secţia de cardiochirurgie de la Spitalul Marie Curie din Capitală, împreună cu ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, informează România TV.

Şase copii cu malformaţii la inimă au au fost salvaţi zilele acestea, după ce au fost operaţi de mai mulţi medici italieni. "Am asigurat pentru acest an finanţarea. Categoric şi anul viitor sunt toate resursele pentru acest program. Faptul că o să reuşim la un moment dat ca în jur de 200 de copii să fie operaţi pe an în România este şi economic inteligent. Nu mai plătim bani în străinătate", a declarat Ponta.

Dotările secţiei depăşesc chiar şi standardele de calitate din multe clinici occidentale. "Medicii italieni mi-au spus că cel puţin la nivel de aparatură şi-ar dori să aibă şi ei în Italia ce avem ca tehnologie. Îi pregătim şi pe medici şi să salveze câţi mai mulţi copii", a spus primul-ministru la finalul vizitei.

Departamentul de Cardiochirurgie pediatrică al Spitalului de copii "Marie Curie" a fost amenajat şi dotat în urma unei investiţii totale de aproximativ 4.200.000 de euro, din care: aproximativ 1.500.000 de euro din donaţii publice strânse de Asociaţia Inima Copiilor, aproximativ 2.300.000 euro oferiţi de Ministerul Sănătăţii pentru aparatura medicală, restul sumei provenind din alte donaţii şi sponsorizări către unitatea sanitară.

Pentru începerea cât mai rapidă a activităţii operatorii la "Marie Curie", Ministerul Sănătăţii a alocat în luna august 2013 fonduri de aproximativ 650.000 de euro pentru completarea echipamentelor şi a instrumentarului necesar.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ