VICTOR PONTA acuză: Am fost informat despre o tentativă clară de corupţie din partea lui Lucian Isar

| 10 feb, 11:22

Victor Ponta a scris pe Facebook, legat de audierea lui Lucian Isar la DNA, că, atât timp cât a fost ministru în guvernul său, a primit o informare de la serviciile de informaţii privind o tentativă de corupţie din partea lui Isar.

Ponta afirmă că fostul ministru delegeat pentru relaţia cu mediul de afaceri ar fi cerut "avantaje personale" pentru a ajuta la aprobarea unui mare proiect de investiţii.

Victor Ponta a mai precizat, pe Facebook, că după ce a primit informarea l-a schimbat din funcţie pe Lucian Isar:

"Nu cunosc in mod evident motivele chemarii de azi la DNA / pot insa sa spun ca in aproape 4 ani de Prim Ministru a fost o singura ocazie in care am primit direct informare de la institutiile specializate ale statului despre o tentativa clara de coruptie din partea unui ministru - Lucian Isar (care a cerut avantaje personale de la un mare investitor american in schimbul sprijinului pentru implementarea unui proiect important in Romania)!

Atunci i-am spus imediat si lui Crin Antonescu de situatie si a inteles - in cateva ore l-am inlocuit pe Isar cu Mihai Voicu / probabil ca cei care m-au informat pe mine au sesizat si DNA .

Din pacate exista si astfel de oameni".

Lucian Isar, fost ministru delegat pentru relația cu mediul de afaceri în Guvernul Ponta, s-a prezentat miercuri dimineață, la audieri, la sediul Direcției Naționale Anticorupție, potrivit România TV. Soţul copreşedintei PNL, Alina Gorghiu, nu a dorit să facă nicio declaraţie.

Lucian Isar a demisionat din funcţia de ministru delegat pentru Mediul de Afaceri pe 6 august 2012, iar portofoliul său a fost preluat de Mihai Voicu, vicepreşedinte al PNL.

Mihai Voicu şi-a anunţat atunci colegi de partid că "demisia lui Isar a intervenit în ultima clipă".

"Demisia domnului Isar este din motive personale, strict personale", a declarat la vremea respectivă Mihai Voicu.

Numirea lui Isar în Guvernul Ponta a avut loc pe vremea când funcţiona USL, aceasta fiind şi argumentul pentru care Ponta l-a anunaţ şi pe Crin Antonescu despre tentativa de corupţie a lui Lucian Isar şi l-au schimbat din funcţie de comun acord.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ