Victor Ponta către parlamentarii USL: Sunt momente când singura problemă a coaliţiei e prezenţa

| 31 aug, 2013

Premierul Victor Ponta, copreşedinte al USL, le-a spus sâmbătă parlamentarilor Uniunii că una dintre principalele probleme ale coaliţiei este prezenţa în forul legislativ.

'Mi-am permis să le atrag atenţia şi colegilor de la PSD, nu o să o fac niciodată faţă de ceilalţi, faptul că sunt multe momente în care singura problemă a coaliţiei este de fapt prezenţa. Suntem atât de mulţi, încât suntem convinşi că nu e nevoie de fiecare dintre noi şi fiecare e convins că vine celălalt la comisie sau la vot. Şi ne trezim, norocul nostru că nu vine nici opoziţia, dar ne trezim în situaţii foarte greu de explicat opiniei publice. Grupuri mari aşa cum sunt în acest moment grupurile care susţin Guvernul - au aceasta problemă a faptului că sunt foarte mari - fiecare are impresia că celălalt va veni la vot sau la comisie. Vă rog să nu-l luaţi ca pe un reproş al Guvernului la adresa Parlamentului, ci doar ca o rugăminte a mea către grupurile parlamentare care susţin Guvernul de a încerca - eu sunt obligat să asigur prezenţa miniştrilor, a secretarilor de stat - vă rog pe dvs să fiţi prezenţi ca să ne sprijiniţi în momentele importante', a explicat premierul în debutul reuniunii grupurilor parlamentare ale USL care se desfăşoară la Mamaia.

În opinia sa, în contextul unui raport corect între Parlament şi Guvern, obligaţia este egală pentru ambele părţi. 'Vă rog, pentru sesiunea din toamnă, să îmbunătăţim colaborarea dintre noi şi să ne concentrăm pe câteva dintre lucrurile importante pentru care (...) am câştigat o majoritate atât de mare', a spus liderul USL.

El a dat drept exemplu modificarea Constituţiei şi, în context, a dorit să le mulţumească tuturor celor din Comisia parlamentară specială, pentru modul în care s-au finalizat lucrările din Parlament. 

Victor Ponta a reafirmat că este foarte mare nevoie de o modificare a Constituţiei care în viitor să stabilească mult mai clar raporturile dintre puterile statului. 'Şi cred că toate lucrurile care ne-au dus la conflict în ultimii ani trebuie reglementate în viitoarea Constituţie', a adăugat premierul.

Tag-uri: usl, victor ponta
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ