Victor Ponta: Comisia specială pentru Roşia Montană este soluţia corectă

| 16 sep, 2013

USL a decis până la urmă să înfiinţeze o comisie parlamentară specială pentru proiectul de la Roşia Montană pentru că este soluţia corectă în acest caz, a afirmat duminică seară premierul Victor Ponta.

"Nu poţi sa dai un vot pe un criteriu politic la ceva ce ţine de un proiect foarte, foarte, foarte tehnic. Când spun tehnic, mă refer atât la investiţii, la protecţia mediului, la redevenţe. De exemplu, domnul Vosganian vă poate detalia că e vorba de un proiect extrem de tehnic, şi atunci nu dai voturi politice, ci dai voturi după ce asculţi şi pui în balanţă toate lucrurile pentru şi contra", a declarat premierul Victor Ponta, la un post de televiziune, conform Agerpres.

Şeful Executivului nu a putut să precizeze care este suprafaţa exploatării Gold Corporation la Roşia Montană, motivând că acele informaţii sunt la Agenţia de Resurse Minerale: "în lipsa unei alte hotărâri judecătoreşti, practic, licenţa rămâne secretizată, conform legilor româneşti'. Însă parlamentarii vor avea acces la astfel de informaţii, a dat asigurări Ponta.
'Tot ceea ce vor cere parlamentarii pentru a lua o decizie în cunoştinţă de cauză se va pune la dispoziţie; dacă e vorba de documente cu caracter confidenţial, parlamentarii au dreptul să aibă acces la documente cu caracter confidenţial, evident, cu obligaţia de a le păstra acest caracter", a adăugat premierul Victor Ponta.

Cei 33 de mineri care se blocaseră de miercuri în subteran la Roşia Montană au ieşit la suprafaţă duminică seară după o discuţie cu premierul Victor Ponta, care le-a promis că membrii comisiei speciale care va fi constituită în Parlament vor veni şi ei la faţa locului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ