Victor Ponta: Dacă nu vom greși din nou, va fi o creștere economică de durată

| 02 iun, 17:30

Victor Ponta a prezentat în Parlament studiul privind situaţia economică a României. Datele cuprinse în studiu indică un potenţial de creştere economică de 3-4% pentru 2015, ceea ce ne situează pe un loc fruntaş în rândul ţărilor UE.

România se află într-un moment economic extrem de bun, în care a reușit să refacă distrugerea economică și socială din anii 2010 - 2011, iar o rată a creșterii economice de 3 - 4% devine posibilă pentru acest an, a declarat premierul Victor Ponta, marți, în plenul Camerei Deputaților, unde are loc, la solicitarea grupului PNL, dezbaterea cu tema "Starea economiei românești", în cadrul "Orei prim-ministrului".

Citeşte AICI studiul privind Situaţia economică a României

"Cred că este extrem de important ca la jumătatea lui 2015 să știm exact unde ne aflăm. (...) O să încep cu un citat din guvernatorul BNR, pe care evident că îl consider extrem de important: creșterea economică din prezent nu este doar robustă, dar, judecând după standardele actuale la nivel european, și sustenabilă. Și cred că vrea să se adreseze guvernatorul câtorva dintre colegii noștri din dreapta: dacă nu vom greși din nou, va fi o creștere de durată. Asta înseamnă că România se află într-un moment economic extrem de bun, în care a reușit să refacă distrugerea economică și socială din anii 2010 — 2011, dar că este extrem de important să păstrăm acest ritm și aceste direcții", a afirmat premierul Victor Ponta, potrivit Agerpres.

Citeşte şi: Plumb: Puterea de cumpărare a românilor cu venituri mici va creşte cu 15%. CARE E MOTIVUL

Șeful Executivului a spus că, potrivit datelor Eurostat, "România a avut în ultimii ani o creștere medie de 3%".

"Iar în primul trimestru, cu o creștere cu 4,2% a PIB, suntem și noi, în sfârșit, pe primul loc la un lucru bun, la un lucru important — creșterea economică între cele 28 de țări ale Uniunii Europene. Această creștere a influențat, de altfel, și prognozele oficiale ale Comisiei Europene și ale FMI, și-mi doresc ca la finalul mandatului acestui Parlament și al Guvernului, la sfârșitul anului 2016, să puteți să spuneți că ați fost membri ai Parlamentului și noi membri ai Guvernului, în patru ani de creștere economică neîntreruptă după anii cei mai negri din punct de vedere economic și social pentru România, anii 2010 — 2012. Pentru aceste realizări vreau să mulțumesc tuturor membrilor USL, toți cei care au sprijinit programul de guvernare", a susținut premierul.

Victor Ponta a spus că această creștere economică nu se bazează pe aspecte conjuncturale, ci pe "motoare interne și externe". "Consumul intern, exporturi, o creștere din industrie și servicii și, cel mai important, anul acesta avem o creștere importantă și în zona construcțiilor care trebuie încurajată în continuare. O rată de creștere de peste 3%, 4% devine în acest moment un obiectiv posibil", a arătat premierul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ