Victor Ponta: Nu mă înţeleg cu Dragnea. E strict problema noastră personală

| 08 mar, 11:31

Victor Ponta a declarat la România TV că nu se înţelege cu preşedintele PSD Liviu Dragnea, menţionând că aceasta este strict o problemă personală, care nu trebuie să intereseze pe altcineva. Fostul premier a mai spus că nu este mulţumit de stilul de conducere a lui Liviu Dragnea, care nu are obiceiul să se consulte cu nimeni atunci când ia decizii.

UPDATE "Nu o sa auziţi ca o sa zic ceva de rău despre PSD, nici acum, nici peste 10 ani...daca am eu vreo problemă personală cu Dragnea, nu intereseaza pe nimeni altcineva. Nu mă înţeleg cu Dragnea, da este strict problema noastră personală... Eu nu am luat nicio decizie politică fara să mă consult cel puţin cu Dragnea, care era vicepreşedinte executiv, şi cu încă cinci. Dragnea are un stil de conducere mai personal", a declarat Victor Ponta la România TV.

"Imi doresc foarte tare sa se ia măsuri sociale şi laud măsurile sociale, dar nu putem să împărţim ce nu avem. Îmi e teamă că împărţim ce nu avem. Nu văd nişte lucruri economice care să-ţi aducă banii cu care să susţii măsurile sociale", a mai spus Ponta.

Victor Ponta este deranjat şi de faptul că pe nimeni nu pare să intereseze soarta României la nivel european.

"La Consiliul European va fi doar Iohannis care va vota ce au decis Germania şi Franta. Deciziile sunt luate, nu ne-a  consultat nimeni si nici nu ne-am spus nicio parere. Singurele ţări care mai conteaza sunt Polonia, Cehia, Slovacia şi Ungaria. Noi în loc să fim alături de ei suntem lângă Germania pentru niste lucruri care ne vor dezavantaja: nu ne vor primi in Euro şi nici nu ne vor pune la masa negocierilor. Problema asta nu pare sa intereseze pe cineva", a mai declarat fostul ministru Victor Ponta.

În ceea ce priveşte actualul Guvern, Ponta este de părere că Teodor Meleşcanu este cel care a făcut foarte mult din ceea ce ar fi putut să facă:

"Melescanu este ministrul la care tin cel mai mult din actualul Guvern. Cred ca a facut foarte mult din ceea ce trebuia sa faca. Iohannis trebuie tras de maneca de cineva, nu poate sa traga Romania dupa el...o sa fim a 27-a roata la căruţă...si Bulgaria o sa fie inaintea noastra", a continuat acesta.

Fostul premier a mai spus că nu se poate guverna aşa cum se guvernează la momentul actual:

"Nu poţi să guvernezi cu miniştri puşi de altcineva, care ascultă de altcineva, cu măsuri pe care, dacă sunt bune, le anunţă partidul, dacă sunt rele şi le ia Grindeanu, cum a fost aia, cu OUG 13. Aia a fost a lui Grindeanu, că a fost rea. Dacă e de măriri, e a PSD. E un lucru care ţine de eficienţă", susţine Ponta.

Ponta a tras un semnal de alarmă şi în ceea ce priveşte energia:

"În curând, Banatul şi Transilvania vor avea energie din Ungaria şi nu de la noi din ţară", a spus acesta.

Fostul prim-ministru Victor Ponta a anunţat, miercuri, la Parlament, că îşi depune demisia în alb din PSD, pe care o va trimite preşedintelui Liviu Dragnea, spunând că nu poate să tacă din gură "pe lucruri" pe care le ştie şi le vede "cu îngrijorare". Liviu Dragnea a afirmat, după anunţul fostului premier, că dacă Victor Ponta îi va trimite demisia în alb el nu o va activa şi speră ca acestuia să îi treacă supărarea.

 

 

------------

Fostul premier Victor Ponta a anunțat că va demisiona din PSD. Fostul președinte al social-democraților a spus că îi va trimite o demisie în alb lui Liviu Dragnea.

Întrebat dacă mai există o relaţie de colaborare sau de prietenie între el şi Liviu Dragnea, Ponta a răspuns: „Nu“

„Am văzut că deranjez. Dacă deranjez, îi trimit domnului Dragnea demisia mea şi aşa scapa de mine. Dar de tăcut, n-o să tac“, a spus Victor Ponta, la Parlament, după ce, aseară, Liviu Dragnea a trimis câteva săgeţi către fostul premier şi preşedinte al PSD.

Reamintim că pe 27 februarie, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că orice critică venită din partea lui Victor Ponta este „sănătate curată” pentru că „îl menţine treaz”, afirmând că nu crede că Ponta va pleca din PSD. „Orice critică de la Victor Ponta pentru mine este sănătate curată (…) pentru că te menţine treaz”, a declarat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, solicitat să comenteze criticile care i-au fost aduse de Victor Ponta.

Întrebat dacă se poate ajunge la plecarea lui Victor Ponta din partid, Liviu Dragnea a afirmat că nu crede că Ponta va pleca din PSD. „Eu nu cred că Victor Ponta va pleca din partid. Orice critică de a lui, repet, pentru mine este sănătate curată. E un om cu experienţă. Pentru partid nu ştiu. Repet, nu sunt probleme. Am vorbit şi azi cu Victor”, a afirmat Liviu Dragnea.

 

Fostul premier  i-a criticat, de asemenea, pe actualul premier Sorin Grindeanu, despre care a spus că susţine Europa unită, care nu mai există, şi pe şeful statului, Klaus Iohannis, care votează "cum vine faxul de la Berlin", el arătând că ar opta pentru alăturarea la Grupul de la Vişegrad.

„Ce aş face eu? Că ce face domnul Grindeanu - înţeleg că susţine Europa unită, care nu mai există. Eu aş face mâine cerere să ne alăturăm Grupului de la Vişegrad. Dar eu, pe persoană fizică, deputatul Victor Ponta. Eu nu cred că avem altă şansă decât stând cu nişte vecini ai noştri care au şi ei un pic de curaj şi de demnitate”, a spus Ponta.

„Stând tot timpul în genunchi şi cu domnul Iohannis, care votează cum vine faxul de la Berlin, pierdem timpul”, a adăugat Ponta.

Tag-uri: victor ponta
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ