Victor Ponta: Sunt şase 49% să candidez la preşedenţie.

| 10 mar, 2014

Victor Ponta a vorbit la Antena 3 despre noul Guvern, dar şi despre dorinţa sa de a câştiga alegerile prezidenţiale.

Principalele declarații:

Despre alegerea lui Gabriel Oprea ca ministru de Interne

Până la urmă, între dorinţă şi realitate nu e semnul egal. Domnul preşedinte spunea pe când eram în Opoziţie că nu mă va numi premier, dar nu m-a numit o dată, ci de două ori.

Mi-am dorit mult ca domnul Băsescu să fie demis, dar a rămas preşedinte. Realitatea a fost clar exprimată în Parlament. Au fost şi semnale internaţionale. Nu neapărat publice. Dacă ai votul cerut în Parlament trebuie să laşia cel Guvern. Miercuri seară, totţi membrii ai actualului Guvern şi-au spus jurămintele.

Despre înţelegerea dintre Ponta şi Băsescu

Nu fost vorba de nicio înţelegere secretă. Singurul om politic cu care nu pot să am o colaborare este preşedintele. Poate să avem o colaborare constituţională, însă altă colaborare e imposibilă.

Despre funcţia lui Tăriceanu la Senat

În primul rând, funcţia de la Senat este a doua funcţie în stat. Preşedintele Senatului este înlocuitorul preşedintelui ţării. Persoana care ocupă funcţia trebuie să aibă o prestanţă politică, trebuie să nu fie la primul mandat. Nu era doar domnul Tăriceanu, dar era totuşi o listă scurtă. Liviu Dragnea a spus aseară că dacă ai puterea la vot să ocupi cât mai multe funcţii, de ce să nu o faci?!!!

Cred că domnul Tăriceanu are statura politică pentru a fi cel de-al doilea om în stat.

Despre candidatura la preşedenţie

Sigur că mi-aş dori să fiu la un moment dat preşedinte. La sfârşitul anului mi-aş dori însă să fiu premier, să pot să lucrez cu un preşedinte care sprijină şi nu pune beţe în roate.

În orice variantă, relaţia mea cu cei patru pe care i-am enunţat va rămâne o relaţie de prietenie şi colaborare. Şi dacă vreodată voi candida împotriva lui Crin Antonescu, tot îl voi vei vedea pe acel Crin omul cu care am lucrat într-un proiect. Nu-l voi ataca pe Crin Antonescu.Dacă voi fi în turul doi cu Crin Antonescu, vă daţi seama cum se va uita Traian Băsescu la televizor?

Aş nominaliza un liberal să fie prim-ministru un liberal. Am lucrat foarte bine cu ei şi sunt  oameni capabili să lucreze.Nu ştiu dacă pe domnul Antonescu. Nu-mi aduc aminte să-şi fi dorit vreodată asta.

Sunt şase 49% să candidez la preşedenţie.

Despre ministrul Sportului

Gabriela a lucrat aproape un an cu fostul ministru Bănicioiu şi când s-a format noul Guvern am abordat-o. A fost vorba de o discuţie de cinci minute cu dânsa. I-am spus că are o şansă de a face câteva lucruri pe care atunci când era sportivă se întreba de ce nu sunt făcute de ministrul de la vremea respectivă.


Tag-uri: victor ponta
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ