Victor Ponta: până în toamnă, va mai exista o firmă germană importantă care va investi în România

| 11 iun, 2013

Primul ministru Victor Ponta a declarat într-o emisiune televizată că până în toamnă, va mai exista o firmă germană importantă care va investi în România.

Premierul a precizat că în cursul zilei de luni a avut o întâlnire la Deutsche Bank, cea mai importantă bancă germană, cu un număr semnificativ de investitori germani, cărora le-a transmis că oricine creează un loc de muncă în România este un prieten al Guvernului de la Bucureşti.

Potrivit lui Ponta, este important ca prin măsurile luate de Guvern, prin măsurile legislative adoptate de Parlament să fie consolidată încrederea în România, dar şi ideea că ţara noastră are potenţial economic, este competitivă din punct de vedere al forţei de muncă, al preţului energiei, al modului în care se dezvoltă infrastructura.

El a răspuns şi comentariilor referitoare la faptul că în delegaţia care îl însoţeşte la Berlin nu sunt şi reprezentanţi ai unor firme româneşti, precizând că obiectivul său a fost, în primul rând, atragerea investiţiilor în România.

"A fost cu mine şi preşedintele Camerei de Comerţ Româno-Germane, domnul Radu Merica, se află preşedintele EximBank. E o realitate pe care trebuie să o recunoaştem. Avem puţine firme româneşti capabile să investească direct şi să fie competitive pe piaţa germană. Nu voi lua niciodată oameni de afaceri doar ca să ne plimbăm prin Europa, ci de fiecare dată când va fi vorba de o investiţie, de o firmă românească care are un proiect concret într-una din ţările europene sau din afară o voi sprijini direct", a precizat Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ