Victor Ponta rămâne consecvent ideii de USL

| 19 apr, 2014

Premierul Victor Ponta pare a nu renunța la ideea reunificării USL, în ciuda atacurilor tot mai dese și mai mișelești venite din partea foștilor parteneri de alianță.

În timp ce Crin Antonescu nu ratează nicio ocazie pentru a-l ataca pe Ponta, primul-ministru refuză să răspundă cu aceeași monedă, arătându-și disponibilitatea pentru ca, după 25 mai, PNL să revină la guvernare.

Fidelitatea lui Ponta față de ideea de USL este vizibilă nu doar în lipsa unor răspunsuri tăioase la atacurile lui Antonescu, și declarațiile prietenoase la adresa liberalilor în general, ci și în faptul că premierul, de fiecare dată când este întrebat, continuă să spună că dacă PNL se va răzgândi și va reveni la guvernare în formula USL, atunci, fie primul-ministru, fie candidatul la prezidențiale, va proveni din acest partid.

O altă dovadă a faptului că PSD și Ponta au rămas cu gândul la USL este faptul că actualul guvern continuă programul asumat în fața electoratului în decembrie 2012.

Deși la investirea noului guvern, liberalii i-au acuzat pe social-democrați că mint și că nu vor duce mai departe programul de guvernare al USL, acum tot ei sunt cei care evidențiază acest lucru. PNL susține că actualul Guvern continuă să ia măsuri pe care liberalii le-ar fi inițiat în trecut, și pentru care actualii guvernanți își arogă paternitatea. Este vorba despre modificarea HG nr. 124/2013, în urma căreia pacientele care suferă de cancer mamar vor avea, începând de luna viitoare, acces mai facil la tratamente şi reconstrucţie mamară prin endoprotezare

Dincolo de faptul că acuzele liberalilor sunt ridicole, având în vedere că degeaba susții o idee, dacă nu o și implementezi, fără să-și dea seama, ei sunt cei care spun foarte clar că actualul cabinet chiar duce mai departe politicile publice asumate în perioada USL.

Practic, pe de o parte, în studiourile televiziunilor, peneliștii acuză social-democrații că mint electoratul și că în realitate nu vor refacerea USL, și toată acea retorică cu PSD partidul-stat, iar pe de altă parte vedem cum îi acuză pe Ponta și restul miniștrilor că de fapt duc mai departe măsurile promovate ca USL, ceea ce nu e corect, pentru că acum PNL nu mai este la guvernare și nu poate beneficia de pe urma impactului pozitiv al acestor măsuri.

Așa cum Antonescu împrumută tot mai mult din comportamentul și discursul lui Băsescu, la fel face și partidul pe care îl conduce, deoarece astfel de contraziceri flagrante am mai văzut doar la PDL și PMP.

Tot ce mai rămâne de făcut este să așteptăm ziua de 25 mai și să vedem ce se va întâmpla, ce scor va obține PNL la alegerile europarlamentare, iar dacă acesta va fi mai mic de 20%, se va ține de cuvânt Crin Antonescu și își va da demisia din funcția de președinte al partidului? Cert este că în aceste condiții de incertitudine pentru liberali, oferta lui Victor Ponta, de a șterge totul cu buretele, este mai mult decât generoasă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ