Victor Ponta: Repararea şcolilor afectate de inundaţii este prioritară

| 13 sep, 2013

Premierul Victor Ponta a afirmat, vineri seară, că repararea unităţilor de învăţământ afectate de inundaţiile din judeţul Galaţi este prioritară, pentru ca elevii să poată să înceapă şcoala în cel mai scurt timp posibil.

"Sperăm ca din noaptea asta, dacă nu mai plouă aşa de mult, să începem reconstrucţia. De săptămâna viitoare, asigurăm banii pentru repararea caselor, a şcolilor în primul rând, pentru că luni ar fi trebuit să înceapă şcoala şi sunt două sau trei şcoli afectate grav, după aceea curţile oamenilor, casele şi puţin mai târziu drumurile de acces", a declarat Ponta într-o intervenţie telefonică la România Tv.

Premierul a precizat că printre unităţile de învăţământ care au nevoie de reparaţii urgente se află şi o şcoală recent reabilitată din localitatea Costache Negri.

Întrebat care va fi suma alocată de Guvern pentru zonele sinistrate, prim-ministrul a spus că procesul de evaluare a pagubelor este încă în derulare.

"Nu poate spune nimeni în acest moment, pentru că din unele curţi s-au retras apele, în alte zone este încă apă. Am trimis deja de la compania naţională de investiţii, sunt acolo echipele pe teren, primarii la fel", a explicat Ponta.

El a arătat că o altă prioritate a autorităţilor este să evite noi pierderi de vieţi omeneşti.

"Prima grijă a fost să nu mai fie pierderi de vieţi omeneşti, am dat dispoziţie foarte clară ca, în măsura în care apare un alt pericol, să procedăm la evacuarea caselor din zonă. Am spus că mai bine să se supere oamenii pe noi că-i evacuăm în noaptea asta şi-i cazăm în sala de sport, decât să-i lăsăm acolo şi pe urmă ...", a spus Ponta.

Referitor la modul în care au acţionat autorităţile până în prezent, premierul a afirmat că nu a primit deocamdată reproşuri din partea cetăţenilor, dar dacă se va dovedi că au existat nefuncţionalităţi, cei vinovaţi vor fi sancţionaţi.

'Toţi oamenii din zonă (...) au spus că sunt mulţumiţi de intervenţia promptă a autorităţilor. De luni încolo, după ce dăm ajutorul de care este nevoie în acest moment, vom face o analiză pentru a vedea dacă se putea avertiza mai din timp. (...) Dacă e cineva vinovat (...), dacă a fost o nefuncţionare a procedurilor, nu voi ezita să iau măsuri", a precizat Victor Ponta.

Premierul Victor Ponta s-a aflat vineri în judeţul Galaţi unde a evaluat situaţia după inundaţiile din ultimele zile în comunele Cuca, Rediu, Pechea, Costache Negri şi Cudalbi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ