VICTOR PONTA s-a întâlnit, la Houston, cu reprezentanţii companiilor ExxonMobil şi Halliburton

| 26 sep, 2014

Premierul Victor Ponta, aflat în SUA pentru Adunarea Generală a ONU, s-a întâlnit, la Houston, cu vicepreşedintele companiei ExxonMobil, Mark W. Albers, şi preşedintele companiei Halliburton, Jeff Miller, informează Guvernul.

În discuţia cu reprezentantul companiei de operaţiuni petroliere Exxon, Ponta a arătat interesul Guvernului de a stimula investiţiile în sectorul petrol şi gaze naturale, inclusiv în perimetrele din Marea Neagră, arătând că aceste resurse vor avea o contribuţie esenţială la securitatea energetică a României.

"Primul-ministru a discutat cu reprezentanţii conducerii ExxonMobil despre evoluţia operaţiunilor din perimetrul Neptun, a reasigurat că România va continua să sprijine investiţiile ce se efectuează în zona românească a Mării Negre şi a încurajat accelerarea programului de foraje. De asemenea, a apreciat cooperarea dintre consorţiul ExxonMobil şi Petrom cu compania naţională de transport al gazelor naturale, Transgaz", se arată în comunicatul Executivului.

Premierul a vizitat centrul tehnologic al ExxonMobil, situat în Houston, şi s-a întâlnit cu specialişti români care lucrează în acest spaţiu.

Guvernul mai informează că, în discuţia cu preşedintele Halliburton, furnizor de produse şi servicii pentru industria energetică, Ponta a exprimat aprecierea pentru interesul companiei americane, prezentă pe platforma industrială de la Ploieşti, de a dezvolta investiţiile în Romania, având în vedere că sectorul românesc de petrol şi gaz este extrem de dinamic.

"A prezentat deschiderile importante pentru noi investiţii în proiecte petroliere şi de gaz din câmpuri mature, în operaţiuni off shore în Marea Neagră. De asemenea, a încurajat conducerea companiei să considere România ca punct de operare regional pentru Halliburton, pentru zona de Sud-Est Europa şi vecinătatea Estică. Primul-ministru a subliniat expertiza pe domeniul operaţiunilor şi serviciilor petroliere existentă în Romania şi a solicitat implicarea firmelor autohtone ca subcontractori în activităţile derulate în România sau regional", se mai arată în comunicat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
27 sep, 2014
tadeus
Mincinosi ca de obicei am spus ca se va intilni la nivel de vicepresedinti si asa afost
si cititi aici despre marele ponta
http://www.comisarul.ro/politic/exclusiv/am-aflat-ce-au-vorbit-ponta-si-obama/aman_218355.html
27 sep, 2014
Budica Stancu
independenta energetica
Ma bucur sa fiu contemporan cu sosirea tehnologiei americane ,seamana cu perioada cand se acorda ''clauza celei mai favorizate natiuni'' in baza caruia Romania a primit accptul de folosire a unor tehnologii occidentale in mai toate domeniile.
Eu am 2 propuneri ,care vor duce in cel mai scurt timp la independenta energetica.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ