Videanu se jură că nu fură, dar l-au prins cu raţa-n gură

| 04 sep, 2013

Imaginile cu Adriean Videanu şi Bebe Ionescu (pentru necunoscători, actualul socru al Elenei Băsescu), ambii la bustul gol, încingând o partidă de table pe plajele însorite ale Coastei de Azur sunt fără dar şi poate memorabile. Numai că în loc de „şase-şase, poartă-n casă”, zarul preferat al lui Videanu, fostul ministru PDL s-a trezit cu un singur şase. Şase, Adrieane! DIICOT îţi bate la poartă.

Astfel, DIICOT a cerut aviz pentru începerea urmăririi penale pe numele lui Adriean Videanu pentru "complot şi subminarea economiei naţionale" acesta fiind interceptat de procurori în timp ce vorbea cu omul de afaceri Ioan Niculae, pe care este acuzat ca l-a favorizat. Procurorii au interceptat negocieri între Adriean Videanu şi Ioan Niculae, pe tema modului în care Niculae şi combinatul său sa obţină gaz mai ieftin.

Lovitura primită de Adriean Videanu este năucitoare nu doar pentru fostul ministru, ci pentru PDL în ansamblu. Practic, vorbim despre cel mai important nume din zona PDL după care justiţia întinde lungul său braţ. Declaraţiile cuminţi ale fostului lider democrat-liberal prin care susţine că se va pune la dispoziţia organelor de anchetă nu impresionează pe nimeni, în condiţiile în care Adriean Videanu este perceput drept unul dintre politicieni oneroşi care şi-au strâns averi în urna unor tunuri date statului sau a unor contracte extrem de controversate în care partenerul de afaceri era acelaşi stat.

În tabăra PDL, vestea intrării pe fir a DIICOT în cazul lui Videanu a aşternut o linişte mormântală. Nici un lider sau vreun purtător de mesaj din Modrogan nu a reuşit să ne explice cum se face că unul din greii partidului – chiar dacă deocamdată retras uşor din prim-planul tumultului politic – este acuzat de subminarea economiei naţionale şi cum se raportează actuala conducere a partidului la solicitarea DIICOT. Cert este că democrat-liberalii încasează o lovitură zdravănă la care nu pot riposta şi care îi va costa scump din punct de vedere electoral, având în vedere că Adriean Videanu este perceput inseparabil în raport cu PDL, precum marca pe scrisoare.

În virtutea evoluţiilor recente cu Adriean Videanu în prim-plan, parcă şi declaraţia lui Traian Băsescu în direcţia lui Vasile Blaga prin care făcea un apel ca democrat-liberalii să nu-şi mai apere corupţii are mai mult sens. Desigur, vorbim de un Băsescu supărat care a repudiat PDL-ul, însă nu putem să nu remarcăm coincidenţa acestor episoade succesive care şubrezesc formaţiunea democrat-liberală.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
04 sep, 2013
cantautor
nu inteleg exprimarea:"in urna unor tunuri"...
desi pentru cunoscatori,autorul este Pop...si se intelege...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ