Video: Cum au dat elevii şpagă la examenul de bacalaureat în sesiunea de toamnă

| 03 sep, 2013

Imaginile surprinse de camerele de supraveghere arată cum unul dintre elevii care susţineau examenul de bacalaureat la Grupul Școlar Dimitrie Leonida din Constanța intră în sala de clasă și, în timp ce prezintă buletinul comisiei, lasă pe colțul catedrei un pachet în care polițiștii presupun că ar fi bani.

Televiziunea Neptun TV a prezentat un filmuleţ în care se poate vedea cum elevii care susţineau examenul de bacalaureat în sesiunea de toamnă dau şpagă profesorilor.

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean spunea că dascălii ar fi construit un scenariu pentru ca faptele lor să nu se vadă pe camerele de supraveghere. Mai exact, unul dintre profesori stătea în fața acestora, iar celălalt lua pachetul de pe catedră. Ceea ce bănuiau reprezentanții ISJ Constanța se vede clar acum pe imaginile suprinse de camere.

Un dascăl încearcă prin poziționarea sa față de cameră să mascheze mâna colegului său. Nu reușește însă și se vede cum acesta din urmă ia pachetul în care ar fi șpaga.

Scenariul se repetă la doar câteva minute. Același elev lasă un alt pachet pe colțul catedrei, profesoara vine în fața obiectivului, însă nu se sincronizează cu colegul ei, așa că imaginile surprind mâna acestuia care ia pachetul.

Mai târziu, în timpul probei de limba și literatura română, camerele de supraveghere au suprins momentele în care o elevă din prima bancă devine agitată și scoate o fițuică din care încearcă să copieze. În acel moment în sală intră un reprezentat al Inspectoratului Scolar Județean Constanța, care o vede pe fată.  

Președintele comisiei de la Grupul Școlar Dimitrie Leonida din Constanța a sesizat Secția 5 Poliție. Imediat după proba de limba română, eleva a declarat că le-a dat profesorilor supraveghetori 50 de lei pentru a o lăsa să copieze și că dascălii ar fi cerut încă 30 de lei.

Dosarul și imaginile surprinse de camerele de supraveghere au ajuns la Direcția Generală Anticorupțe, iar ancheta nu s-a încheiat. 6 absolvenți de liceu implicați în scandalul mitei de la Dimitrie Leonida din Constanța au fost audiați până acum.

Cei doi profesori supraveghetori surprinși în timp ce luau de pe catedră pachetele în care se presupune că erau bani riscă să fie excluși din învățământ, potrivit declarației ministrului Educației, Remus Pricopie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ