VIDEO Filmul românesc "Poziţia copilului" a câştigat încă un premiu internaţional

| 16 noi, 2013

Lungmetrajul "Poziţia copilului", în regia lui Călin Peter Netzer, se află printre câştigătorii Festivalului Internaţional de Film de la Stockholm, informează ICR Stockholm.

Producţia românească a fost distinsă cu premiul Telia, acordat celui mai bun film din festival care nu beneficiază încă de distribuţie în Suedia. "Poziţia copilului" a fost prezentat în secţiunea Open Zone, dedicată celor mai apreciate filme din 2013, aflate în atenţia Asociaţiei Internaţionale a Criticilor de Film FIPRESCI.

Premiul Telia, acordat în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Stockholm de una dintre cele mai mari companii de telecomunicaţii suedeze, este dedicat sprijinirii distribuţiei în Suedia a filmelor de artă şi constă în 100.000 sek (aproximativ 11.000 euro) acordaţi pentru distribuţia locală a filmului câştigător. 

"Poziţia copilului", o producţie Parada Film, 2013, este câştigătorul marelui premiu Ursul de Aur la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin din acest an şi este, de asemenea, propunerea României pentru categoria Cel mai bun film străin la premiile Oscar, premiile Academiei Americane de Film.

Producţii cinematografice româneşti au fost distinse cu premii şi la ediţiile anterioare ale Festivalului Internaţional de Film de la Stockholm: în 2007, Marele Premiu al Festivalului i-a revenit filmului "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile" regia Cristian Mungiu, iar Anamaria Marinca a fost câştigătoarea premiului pentru cea mai bună interpretare feminină, în timp ce în 2010 actorul George Piştereanu a primit premiul pentru cea mai bună interpretare masculină pentru rolul din filmul "Eu când vreau să fluier, fluier" în regia lui Florin Şerban.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ