Vîlceanu: Să tai pensiile speciale este imposibil constituţional, nu poţi face asta

| 05 iul, 17:06

Fostul ministru liberal Dan Vîlceanu a declarat, luni, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, că să tai pensiile speciale este imposibil din punct de vedere constituţional. El a precizat că impozitarea lor se poate face, însă cu riscul de a afecta şi 5 sau 7% din pensionarii cu pensii mari, dar care sunt pe contributivitate.

 

Dan Vîlceanu a spus despre pensiile speciale că ”impactul nu e atât de mare, dar deranjul în societate este foarte mare”. ”Trebuie găsită o variantă constituţională, altfel, vom continua sportul acesta cu atac la CCR şi revenire la nesfârşit”, a spus Vîlceanu, precizând că acest oucru se poate face printr-o dezbatere corectă, seriosă, şi încercând să nu fie tratat populist acest subiect.
”Trebuie să vii cu o soluţie, să o prezinţi, s-ar putea să fie prea puţin pentru anumiţi cetăţeni, asta e legea. Haideţi să facem un prim pas, astfel, vom continua la nesfârşit”, a spus Vîlceanu, arătând că impozitarea pensiilor speciale este singura variantă.
”Pensiile sunt pensii, nu sunt speciale şi normale”, a spus fostul ministru, despre ideea de a impzota doar pensiile speciale.
El a mai afirmat: ”Să tai pensiile speciale este imposibil constituţional, nu poţi face asta, e un drept câştigat, dar poţi să diminuezi, pentru viitor, cuantumul. Apare discuţia, cei care câştigă acum, ce se întâmplă? Nu există nicio soluţie”.
Potrivit lui Dan Vălceanu, o impozitare a pensiilor speciale ar afecta şi pe cei cu pensii pe contributivitate.
”Tăierea pensiilor speciale ca proiect de lege este imposibilă, pe cine auziţi că spune asta e de ajuns să îl trimiteţi să citească ce zice CCR. Nu se poate, impozitarea lor se poate face, cu riscul de a afecta şi 5 sau 7% din pensionarii cu pensii mari, dar care sunt pe contributivitate” a mai spus Vîlceanu.

 

Tag-uri: Dan Vilceanu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ