Vin ploile! VREMEA pe trei zile

| 08 apr, 2014

Ploile se vor extinde încă de dimineaţă în Banat, Crişana şi Maramureş, iar după-amiază şi în Transilvania şi nordul Moldovei. În restul regiunilor ţării, soare cât cuprinde. Ploile vin mult mai târziu, seara şi mai ales în cursul nopţii.

Aversele vor fi însoţite şi de descărcări electrice, iar cantităţile de apă depăşesc pe spaţii restrânse 15....20 l/mp, îndeosebi la munte. Vântul va sufla în general moderat. Temperaturile maxime vor fi între 10 grade în Crişana şi în Maramureş şi 25 de grade în Muntenia.

BUCURESTI

În Bucureşti vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru această dată, cu o maximă de 23...24 de grade. Cerul va fi variabil, cu nori mai mulţi seara şi în cursul nopţii, când se vor semnala averse, posibil însoţite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab, cel mult moderat în capitală.

MUNTE

În Carpaţii Occidentali şi în nordul Orientalilor vremea se răceşte şi devine instabilă. Va ploua sub formă de averse şi vor fi şi descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. În restul zonei montane, ziua este mai caldă decât ar fi normal la acestă dată, iar ploile vor fi pe arii tot mai extinse seara şi noaptea. Cantităţile de apă pot depăşi pe spaţii restrânse 15...20 l/mp, iar mai ales în zona înaltă, ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare. La Predeal va fi o zi caldă, cu 15 grade. Cald va fi şi la Păltiniş, cu 12 grade, însă la Stâna de vale şi Semenic se va răci şi vor fi numai 6 grade.

REGIUNI

10 grade mai puţin decât ieri în Banat, Crişana şi Maramureş, unde norii s-au adunat deja şi va începe să plouă. În Transilvania, mai ales în partea estică, vremea este caldă şi astăzi, cu maxime ce ajung şi la 22 de grade. Dar şi aici spre după-amiază vin averse, posibil însoţite de tunete, fulgere şi rafale de vânt.

În sud, încălzirea vremii continuă astăzi, astfel încât maximele se vor apropia şi chiar vor atinge pragul climatologic de vară. Aşadar, cele 25 de grade vor fi atinse la Giurgiu, Călăraşi şi Ploieşti, 24 de grade vor fi la Piteşti, 23 în Craiova şi 22 de grade la Târgu Jiu. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre seară, când sunt posibile averse în special în zonele de munte. Vântul va deveni în general moderat.

O zi frumoasă şi caldă va fi şi în Dobrogea. Soarele va străluci toată ziua, iar temperatura va creşte până la 23...24 de grade în Tulcea şi Medgidia şi 17 grade în Constanţa.

O jumătate de zi cu vreme frumoasă avem şi în Moldova, unde soarele va aduce până la 24 de grade la Galaţi, Focşani şi Iaşi, 23 de grade în Bacău şi 18 grade la Suceava. Schimbarea se va produce dinspre partea nordică a regiunii, unde norii se vor strânge pe cer, vântul va începe să bată tot mai tare şi din loc în loc vor fi averse însoţite şi de fenomene electrice.

VREMEA PE 2 ZILE

Joi, vremea se va răci accentuat şi în regiunile extracarpatice, astfel că, valorile termice rămân sub mediile perioadei în cea mai mare parte a ţării. Va ploua pe arii extinse în sudul şi estul ţării, unde cantităţile de apă vor fi mai însemnate. În rest, înnorările vor fi temporare, iar ploile se vor semnala local, mai ales după-amiaza şi seara. În zona montană se vor semnala şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va avea intensificări în regiunile estice şi de sud-vest, dar şi pe crestele montane. Temperatura va avea valori maxime între 8 grade la Braşov şi Miercurea Ciuc şi 17 grade la Timişoara.

Joi, vremea se va răci accentuat şi în Bucureşti. Cerul va fi noros, temporar va ploua, iar în aceste condiţii temperatura nu va fi mai mare de 10 grade.

Vineri, tot vreme rece. Mai rece decât în mod normal la această dată, în special în regiunile extracarpatice. În jumătatea de est a ţării ploile vor cădea pe arii extinse, iar în zona montană înaltă precipitaţiile pot fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. În restul zonelor, printre nori se mai arată şi soarele şi plouă mai puţin. Maximele vor fi cuprinse între 6 grade în Moldova, la Suceava şi 15...16 grade în regiunile vestice.

În Bucureşti, deşi temperatura mai creşte uşor până la o maximă de 13 grade, vremea va fi în continuare relativ rece pentru această perioadă. Cerul va fi mai mult noros şi temporar va mai ploua slab, iar vântul va fi slab până la moderat.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ