Vîntu rămâne în închisoare. Cererea de liberare condiţionată, respinsă şi de Tribunalul Ilfov

| 07 aug, 2014

Sorin Ovidiu Vîntu, aflat în detenţie pentru favorizarea lui Nicolae Popa, rămâne închis, a decis, joi, Tribunalul Ilfov, care a menţinut hotărârea Judecătoriei Sectorului 4 prin care a fost respinsă cererea de liberare condiţionată.

Decizia Tribunalului Ilfov este definitivă.

După 22 august, Vîntu va avea însă posibilitatea de a face o nouă solicitare de liberare condiţionată, care va fi judecată pe fond de Judecătoria Sectorului 4.

În 26 mai, cererea de liberare condiţionată formulată de Sorin Ovidiu Vîntu - încarcerat după condamnarea la închisoare din dosarul privind favorizarea lui Nicolae Popa - a fost respinsă ca nefondată de magistraţii de la Judecătoria Sectorului 4.

Instanţa a arătat, în motivarea deciziei, că timpul executat de Vîntu din cei doi ani de închisoare pentru favorizarea lui Nicoale Popa nu este suficient pentru ca acesta să-şi însuşească scopul preventiv şi educativ al pedepsei.

În cererea de liberare, avocaţii lui Sorin Ovidiu Vîntu au inserat caracterizarea omului de afaceri, realizată de reprezentanţii Penitenciarului Jilava în perioada în care a executat pedeapsa primită în dosarul privind şantajarea lui Sebastian Ghiță. Din aceasta rezultă că Vîntu "are o personalitate matură, abilitatea de a se adapta normelor şi regulilor unui grup stabil, conduita echilibrată, este o persoană inteligentă, întreprinzătoare, activă social".

"În privinţa comportamentului petentului în perioada de libertate intervenită între cele două condamnări vă rugăm să observaţi că petentul a avut o conduită conformă cu normele de convieţuire socială, acordând o încredere sportiă justiţiei în general şi rolului social al acesteia, în condiţiile în care a apelat la organele judiciare ale Statului, formulând un denunţ (...) cu privire la săvârşirea unei infracţiuni de trafic de influenţă (...) de către inculpatul Obreja Rudel", s-a mai precizat în cererea de liberare condiţionată.

Potrivit articolului 587 din noul Cod de procedură penală, liberarea condiţionată se dispune, la cererea sau la propunerea făcută potrivit dispoziţiilor legii privind executarea pedepselor, de către judecătoria în a cărei circumscripţie se află locul de deţinere.

Vîntu se află la penitenciar după ce a fost condamnat definitiv, în 24 ianuarie, de instanţa supremă, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul favorizării lui Nicolae Popa.

El a fost eliberat la 1 mai 2013, din Penitenciarul Jilava, după ce a executat un an de închisoare pentru şantajarea lui Sebastian Ghiţă.

La jumătatea lunii iulie, Vîntu a primit o nouă condamnare: şase ani şi două luni de închisoare, în dosarul Petromservice. Decizia nu este însă definitivă.

Omul de afaceri este judecat şi în dosarul privind devalizarea Fondului Naţional de Investiţii, fiind acuzat de spălare de bani şi instigare la delapidare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ