Viorica Dăncilă: Am terminat evaluarea miniştrilor. Eventuala remeniere va fi decisă la sedinţa CEx a PSD

| 30 oct, 10:14

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat marţi că a terminat evaluarea miniştrilor din Guvernul pe care îl conducere. Şeful Executivului a refuzat să dea nume sau să precizeze câţi miniştri vor părăsi Cabinetul. În schimb, Dăncilă a anunţat că o decizie privind o eventuală remaniere va fi luată în şedinţa CEx a PSD. "Încă nu a fost stabilită data CEX, într-o săptămână ar trebuie să avem decizia", a mai spus Dăncilă.

"Am terminat evaluarea, că am făcut această evaluare nu legată de anumite persoane. Am făcut o evaluare în funcţie de îndeplinirea măsurilor din programul de guvernare. Urmează să expun această evaluare în cadrul CEX. Vom hotărî împreună când va avea loc această şedinţă. Nu vă pot da nume. Evaluarea s-a făcut în funcţie de măsurile din programul de guvernare. Eu prezint evaluarea, dar trebuie să avem un vot şi din punct de vedere politic am să văd care e susţinerea din partea CEx. Nu pot spune acum vor pleca un număr de miniştri şi vor rămâne atâţia", a declarat Viorica Dăncilă.

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a declarat, luni, că în Comitetul Executiv Naţional al partidului se va da un vot în cazul fiecărui ministru pentru a se decide dacă va fi păstrat sau remaniat. El a mai spus că s-a făcut o dublă evaluare asupra miniştrilor - "şi la partid, şi la Guvern".

"Sunt două principii pentru fiecare ministru, de a fi păstrat sau nu: dacă a comunicat foarte bine, măsurile pe care le-a făcut şi doi - dacă fişa de post a îndeplinit-o 70-80% sau mai puţin de 50%. Cine nu a respectat aceste două lucruri - să comunice şi să facă ceea ce avea de făcut - e clar că nu mai are de ce să rămână. Nu e nicio supărare. Eu sper să vină oameni mai pregătiţi prin această remaniere", a adăugat Rădulescu.

În spaţiul public au circulat încă de săptămâna trecută liste ale miniştrilor care ar urma să fie remaniaţi. Erau vehiculate numele vicepremierului Paul Stănescu, care ar fi urmat să fie înlocuit la Ministerul Dezvoltării de Lia Olguţa Vasilescu. De asemenea, sursele din PSD, citate de România TV, informează că Rovana Plumb, şefa de la Fondurile Europene, ar putea prelua Ministerul Muncii, un portofoliu pe care l-a mai deținut în trecut. Pe lista remaniabililor apare şi numele ministrului Economiei Dănuţ Andruşcă, cel al ministrului Transporturilor Lucian Şova, Ioana Bran de la ministerul Tineretului şi Sportului, George Ivaşcu de la Ministerul Culturii, dar şi ministrul Turismului, Bogdan Trif.

Bogdan Trif a declarat că nu i se pare o tragedie pierderea funcţiei în guvern, în eventualitatea în care ar fi remaniat.

Şi ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, afirma, duminică seară, referitor la remanierea guvernamentală, că decizia în acest sens o ia premierul, el ca ministru fiind preocupat doar să îşi facă treaba.

Liderii PSD ar putea decide să convoace Comitetul Executiv abia săptămâna viitoare, după ce în urma negocierilor din interiorul partidului, liderii PSD nu au ajuns la un consens, au declarat surse politice citate de România TV.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat pe 19 octombrie, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, că niciunul dintre miniştrii partidului nu va fi remaniat. Declaraţia liderului ALDE vine după ce Liviu Dragnea, întrebat dacă există posibilitatea ca niciun ministru din Cabinetul Dăncilă să nu fie remaniat, a răspuns: "Zero".

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ